İslam, Batı ve terörizm

Loading...
Thumbnail Image

Date

2004

Authors

Ceylan, Yasin

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

12. yüzyılda Bağdat ve Kurtuba'da yaşayan müslümanlar için İslam adıyla çağrılan kendi dinlerinin sekiz yüzyıl sonra onun kendi izleyenleri arasında nefreti ve fanatizmi telkin eden bir inanç sistemi olarak tanımlanması ve yine onların diğer dinlere mensup insanlar tarafından insanlığa karşı her türlü gaddarlığı ve vahşeti gerçekleştirebilecek potansiyele sahip olmaları bakımından korkuluyor olması tahmin edilmesi son derece güç bir şey olacaktı. Fakat geçmişte bizzat onların yaşadıkları topraklar üzerinde birbirinden farklı birçok inanç, barış içinde yaşayabilmiş ve kendi düşüncelerini hiçbir soruşturma ve eziyet korkusu olmadan ifade edebilmişlerdi.

Description

Bu çalışma, 21-22 Şubat 2002 tarihinde Prof. Dr. Yasin Ceylan'ın (ODTÜ- Felsefe Bölümü) Turkish Daily News'te "Islam and Terrorism" başlığı altında ingilizce olarak yayınlanmış bulunan çalışmanın Türkçe'ye çevirisidir.

Keywords

İslam, Batı, Terörizm, Müslümanlar

Citation

Ceylan, Y. (2004). "İslam, Batı ve Terörizm".Çev. Hatice Nur Erkızan. Kaygı. Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Dergisi, 3, 73-82.