Küçük zeytin işletmelerinde kullanılan sınıflandırma makineleri ve işlevleri üzerinde bir araştırma

Loading...
Thumbnail Image

Date

1990

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Zeytin, ülke ekonomimiz ve halkımızın beslenmesi açısından önemli bir tarımsal ürünümüzdür. Zeytinin işlenmesinde ilk işlem onların sınıflandırılmasıdır. Bu çalışmada küçük zeytin işletmelerinin yaygın olarak kullandıkları sınıflandırma makinelerinin özellikleri ve işlevleri incelenerek standarda uygun bir sınıflandırma yapıp yapmadıkları araştırılmıştır. Sonuç olarak, ilgili standartta belirtilmiş sınıflandırma sayısının bir kez daha gözden geçirilmesine öneri getirilmiştir.
The olive is an important agricultural product with respect to our national economy and our people's nutrition. The first operation in the processing of olive is grading in this research the characteristics and function of the grading maclıines commonly used in small olive plants were studied and it was investigated whether they achieved a grading fit to the standards or nat. Consequently, proposals were made about the grading number reported in the related standard.

Description

Keywords

Zeytin, İşletme, Sınıflandırma makineleri, İşlevler, Olive, Unternehmen, Sortiermaschinen, Funktionen

Citation

Yüksel, G. ve Çopur, Ö. U. (1990). ''Küçük zeytin işletmelerinde kullanılan sınıflandırma makineleri ve işlevleri üzerinde bir araştırma''. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 7(1), 119-122