Bir künye unsuru olarak arap kültür ve edebiyatı’nda cansız objeler, bitkiler, insanlar

Loading...
Thumbnail Image

Date

2014

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Arap künye geleneğine ait uygulamalar; insanlara, hayvanlara, bitkilere ve cansız objelere âit olanlar şeklinde kabaca dört ana kategoride ele alınabilir. Bu çalışma, daha önce yine tarafımızdan bir makale çerçevesinde ele alınan en yaygın künye sınıfı olan hayvan künyelerini dışarıda tutarak, günlük yaşantımızda yine geniş bir yer işgal eden cansız varlıklara, bitkilere ve insanlara ait künyelerle bunların Arap şiirindeki yansımaları üzerinde duracaktır.
Applications in Arab’s kunya tradition can roughly be addressed in four main categories: those of people, animals, plants and inanimate objects. As I treated the most common class of kunyas, i.e. animal kunyas in a previous study, this study especially deals with the kunya types of inanimate objects, plants and people, which occupy a very large space in our daily life, together with their reflections in Arabic poetry.

Description

Keywords

Künyeleme geleneği, Arap kültürü, Cansız objeler, Bitkiler, İnsanî özellikler, Kunya tradition, Arabic culture, Inanimate objects, Plants, Human features

Citation

Kavak, F. (2014). "Bir künye unsuru olarak arap kültür ve edebiyatı’nda cansız objeler, bitkiler, insanlar". Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 23(1), 14-44.