Türkiye tarımında makarnalık buğday üretimi ve önemi

Loading...
Thumbnail Image

Date

1995

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Ülkemiz için makarnalık buğday tarımının öneminin belirlenmesi amacıyla yapılan araştırmalarla öncelikle ekolojik bakımdan ülkemizin makarnalık buğday tarımına uygunluğu incelenmiştir. Ayrıca bazı makarnalık buğday ürünlerinin değişik yıllara ait istatistikleri ile makarnalık buğday üretimi ve tohumluk üretiminde kullanılan sertifikalı makarnalık buğday çeşitlerinin üretim miktarlarıyla da ekim alanı tahminlenmeye çalışılmıştır. Bu çalışmamızda, ülkemizdeki makarnalık buğday üretiminin ve ekim alanının toplam buğday tarımı içerisindeki payı sırası ile % 9 ve % 11 olarak belirlenmiştir.
Ecological fitness of our country for durum wheat cultivation and its importance for this country were investigated in many researches. In addition total durum wheat production has been tried to be predicted by using the statistics of some durum wheat products belonging to different years, and the acreage of durum wheat cultivation by the amounts of certificated durum wheat produced for seed. In this study, proportions of durum wheat production and its acreage within the whole wheat cultivation were determined as 9 % and 11 % respectively.

Description

Keywords

Makarnalık buğday, Üretim ve ekim alanı, Durum wheat, Production and acreage

Citation

Ayçiçek, M. ve Yürür, N. (1995). “Türkiye tarımında makarnalık buğday üretimi ve önemi”. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 11(1), 267-275.