Yahudilik ve tasavvuf

Loading...
Thumbnail Image

Date

2004

Authors

Fenton, Paul B.

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

İslam tasavvufu ile Yahudi mistisizmi arasında karşılıklı bir etkileşim söz konusudur. Tarihsel olarak bakıldığında oluşum döneminde Bağdat’ta Yahudilik tasavvufu etkilemiştir. Bununla birlikte ilerleyen zaman içinde tasavvufun Yahudi mistik düşüncesi üzerinde daimî bir tesirinin varlığına şahit olunmaktadır. Dinler tarihi için büyük önem taşıyan bu durum şüphesiz henüz ortaya çıkarılmakta olan inançlar arası alış verişler hususunda yeni ufuklar sunmaktadır.
There is an interaction between Jewish and Islamic mysticism. From the historical point of view it was Judaism that initially influenced Sufism in its formative period in Baghdad. However the following centuries were to witness Sufism’s sustained influence on Jewish spirituality. This is, of great significance for the history of religion, undoubtedly open up new and far-reaching perspectives of interfaith exchange.

Description

Keywords

Tasavvuf, Yahudilik, Dinler arası etkileşim, Sufism, Judaism, Interreligious interaction

Citation

Fenton, P. B. (2004). "Yahudilik ve tasavvuf ". çev. Salih Çift. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 13(1), 245-260.