Kader ve kaza inancının öğretimi

Loading...
Thumbnail Image

Date

2003

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

İslâm’ın kader ve kaza inancı, iman esasları içerisinde en zor anlaşılanı ve anlatılanıdır. Özellikle İlköğretim çağı çocuklarının konuyu anlamaları ve kavramaları son derecede zordur. Zorluğuna rağmen bu konu, din eğitimcileri tarafından her seviyedeki çocuk ve gence anlatılmak durumundadır. İşte bu makalede böylesine zor bir konuyu anlatabilmek için yeni bir yöntem düşünülmüş ve çizimli bir anlatım denenmiştir. Makalede, birincisi (A kişi); Allah’a ve diğer iman esaslarına inanan ve iyi bir mümin olarak yaşayan, ikincisi (B kişi); inanan ama büyük günahlar da işleyen, üçüncüsü (C kişi) ise; Allah’a inanmayan kişinin hayat çizgisi üzerinden insanların kaderleri anlatılmaktadır.
Teaching the Islamic belief of destiny is one the most complicated issues to be both taught and learned. However complicated this issue might be, it is the responsibility of the religion teachers to give an a explanation of this notion that is suitable to the children and adolescents. The article, proposes a method of teaching the divine destiny through some figures. Figure (A) symbolizes a good believer who believes in Allah and other belief principles; figure (B) symbolizes a wrongdoer, who believes in all of principles of faith at the same time, but he commits some sin occasionally; and figure (C) symbolizes an unbeliever.

Description

Keywords

Din öğretimi, Din eğitimi, İnanç esaslarının öğretimi, Teaching religion, Religious education, Teaching of belief principles

Citation

Öcal, M. (2003). "Kader ve kaza inancının öğretimi". Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 12(2), 31-50.