Îbn Teymiye'nin ilk sûfîlere ve tasavvuf klasiklerine bakışı

Loading...
Thumbnail Image

Date

1986

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Tasavvufi düşüncenin bazı bölümlerine yaptığı tenkidlerle meşhur olan İbn Teymiye, Tasavvuf klasiklerine ve ilk sufilere nasıl bakmaktadır? Bu araştırma yu­karıdaki soruya cevap aramak için yapılmıştır. Böylece O'nun tasavvuf anlayışı daha açık bir şekilde ortaya çıkmış olacak­tır. Kaynak olarak sadece İbn Teymiye'nin eserleri dikkate alınmıştır. Vahdet-i vücud meselesine bakış tarzı çok geniş olduğundan, bu makalede o konuya giril­meyecektir,
Sous quel aspect ibn Teymiye considere-t-il les premiers mysliques et les mystiques.classiques? Car il critique une grande partie de la pensee initiatique. Dans cet article, on a essaye de repondre a cette questiorı. Parla, son interpretation initiati- que devient plus daire et plus nette. Comme references, on a 'etudie seulement les ouvrages d' Ibn Teymiye; II ne s'agit pas de pantheisme dans cet article; car il şerait une etüde plus large.

Description

Keywords

İbn Teymiye, Tasavvuf, İlk sufiler, Mystiques, Pensee initiatique

Citation

Kara, M. (1986). "Îbn Teymiye'nin ilk sûfîlere ve tasavvuf klasiklerine bakışı". Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 1(1), 63-67.