A review from denotation to denoting

Loading...
Thumbnail Image

Date

2015

Authors

Alvandı, Ebrahim Oshni

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Gray’s Elegy is an argument towards meaning and denotation of denoting concepts. Denoting concepts occur in propositions and quantifier phrases occur in the sentences that express those propositions. Russell used this argument to distinguish meaning from denotation. The study will follow this argument comparing two other ideas raised by Makin and Pakaluk. The paper ends up discussing the meaning of a denoting phrase or a complex in a proposition which becomes about the denotation by a chain of objects and ideas. A formulization will be introduced for the proposal at the final step.
Gray'in Ağıt'ı anlamlandırma ve işaret edici kavramların ifade edilmesi hakkında bir argümandır. İşaret edici kavramlar önermelerde, niceleyici sözcüklerse bu önermeleri ifade eden cümlelerde ortaya çıkar. Russell, bu argümanı anlamı ifadeden ayırmak için kullanır. Bu çalışma söz konusu argümanı, Makin ve Pakaluk tarafından ortaya koyulan iki farklı görüşün karşılaştırılmasında kullanmaktadır. Çalışma, işaret edici sözcüğün ya da ideler ve nesneler zinciri tarafından ifade hakkında haline getirilen önermedeki bileşik yapının anlamının tartışılmasıyla sonlanmaktadır. Son adımda, bu öneriye ilişkin formülizasyon verilmektedir.

Description

Keywords

Denotation, Gray’s Elegy argument, Concepts and meaning, İfade, Gray'in Ağıt'ı, Kavramlar ve anlam

Citation

Alvandı, E. O. (2015). "A review from denotation to denoting". Kaygı. Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Dergisi, 24, 177-190.

Collections