Bölgesel kalkınmada vergi teşviklerinin rolü ve türkiye değerlendirmesi

Loading...
Thumbnail Image

Date

2018-04-13

Authors

Zeren, Gizem

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bölgeler arasında gelişmişlik farkı, birtakım ekonomik ve sosyal sorunlar yaratabilmektedir. Bu sorunlar, sürdürülebilir ekonomik kalkınma için bir engel oluştururlar. Bu çalışmada bölgesel kalkınma kavramının, ekonomiler için önemi ayrıntılı olarak incelenmektedir. Bölgeler arasındaki gelişmişlik farkının azaltılması için vergi teşviklerinin etkin olup olmadığı Türkiye örneği ile incelenmektedir. Çalışmada bölgesel kalkınma amacına yönelik kullanılan vergi teşvikleri ile ilgili literatür taraması yapılmıştır. Türkiye'de uygulanan bölgesel kalkınma için vergi teşviklerinin etkinliği; ekonomik, mali ve sosyal göstergelerin yardımıyla açıklanmaktadır. Elde edilen bulgulara göre öneriler sunulmaktadır.
The development gap between regions creates many economic and social problems. These problems compose an obstacle for sustainable economic development. In order to decrease the development gap between regions, it is investigated whether tax incentives are effective or not with turkey sample. In this study, the literature related to tax incentives used towards the purpose of region development is given. This study explains the efficiency of tax incentives applied for regional development by means of economic, financial and social indicators in Turkey. According to obtained findings, it is supplied the suggestions.

Description

Keywords

Vergi teşvikleri, Bölgesel kalkınma, Bölgesel kalkınma araçları, Türkiye‟de bölgesel vergi teşvikleri, Tax incentives, Regional development, Regional development tools, Regional tax incentives in Turkey

Citation

Zeren, G. (2018). Bölgesel kalkınmada vergi teşviklerinin rolü ve türkiye değerlendirmesi. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.