A research aiming to integrate the online education approach into collaborative art education: Via method of swot analysis

Loading...
Thumbnail Image

Date

2011-08-01

Authors

Ünalan, H. Turgay

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu çalışma, Anadolu Üniversitesinde Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi lisans öğrencilerinden Bilgisiyarla Tasarım I dersine devam eden Resim İş Öğretmeni adayı öğrencinin (22 öğrenci) online ortaklaşa bir etkinliğe katılımları sırasındaki deneyimlerine dayanmaktadır. Bu etkinlik iki dönem hallnde yürütülmesi düşünülen bir araştırma projesininin bir ön pilot çalışmasıdır. Öğrenciler ile Bilgisiyarla Tasarım I dersi bir dönem boyunca karışık bir öğrenim yaklaşımı kullanımıyla (yüz yüze ve online ders biçimleri birlikte) ikinci sınıf düzeyinde yürütülmüştür. Dersin öğretmeni farklı gruplardan gelen öğrencileri birleştirerek ve işbirliklerini sağlayarak öğrenme düzeylerini arttırmak için çeşitli yöntemler kullanmıştır. Bu çalışma, çeşitli alanlarda kullanılan online eğitim ve swot anallzi gibi yaklaşımların sanat eğitiminde de kullanılabileceğini ve belli noktalarda etkinliğini ortaya çıkarmak amacı ile yapılmıştır.
This research is based on the experiences of a group of undergraduate Fine Arts Education (FAE) students at the University of Anadolu (AU) while participating in an online collaborative activity. This activity was part of an action inquiry research project that was conducted over two full cycles. The selected students were taking a one-semester module on second-year level that was presented by using a blended learning approach (combining face-to-face and online delivery modes). The course facilitator had to consider creative ways to induce a diverse group of students to actively participate and collaborate in order to enhance the student learning experience.

Description

Keywords

Online eğitim ve swot anallzi, Online education and swot analysis

Citation

Ünalan, H.T. (2011). “A research aiming to integrate the online education approach into collaborative art education: Via method of swot analysis”. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi, 24(2), 441-449.