Özel amaçlı yabancı dil öğretim programında izlence: Önemi, içeriği ve etkinliği.

Loading...
Thumbnail Image

Date

2010-08-01

Authors

Altmışdört, Gonca

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Çalışmanın amacı, Özel Amaçlı Yabancı Dil Öğretim programında başarılı bir öğretimin gerçekleşmesi için etkin bir izlencenin nasıl olması gerektiğinin araştırılmasıdır. Betimleme ve derleme yoluyla elde edilen bilgiler ışığında, ilk olarak öğretim programlarında izlencenin yeri ve önemi üzerinde durulmuştur. İzleyen bölümlerde ise Özel Amaçlı Yabancı Dil Öğretim Programı açıklanarak bu programda yer alan izlencenin tüm boyutları incelenmiştir. Makalede, izlencenin öğrenci, öğretmen, malzeme, ders süreci, ölçme-değerlendirme alanları ele alınarak hedefleri karşılamada ve başarıya ulaşmada etkin bir izlencede bulunması gereken noktalar tespit edilmiştir. Makalenin sonunda bir Özel Amaçlı Yabancı Dil Programında izlencenin hazırlık ve uygulama aşamasında dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vurgulanarak etkin bir öğretim süreci için izlence ile ilgili önerilerde bulunulmuştur.
The aim of this study is to investigate how an effective syllabus should be in Language for Specific Purposes Program for realization of a successful teaching. In the light of information obtained from depiction and survey, firstly the place and the importance of a syllabus in teaching programs are focused on. In the following parts, by expressing Language for Specific Purposes Program, the syllabus of this program explained in all dimensions. In the study, by handling the areas of students, teachers, materials, course-process, measurement and evaluation, the points have been determined to reach targets and success in a teaching program. At the end of the study, by emphasizing the important items in the preparation and application of a syllabus in a Language for Specific Purposes Program, some suggestions related to syllabus have been made for an effective teaching process.

Description

Keywords

İzlence, İzlence tasarımı, Özel amaçlı yabancı dil, Özel amaçlı yabancı dil öğretim programı, Syllabus, Syllabus Design, Language for Specific Purposes, Language for Specific Purposes Program

Citation

Altmışdört, G. (2010). “Özel amaçlı yabancı dil öğretim programında izlence: Önemi, içeriği ve etkinliği”. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi, 23(2), 663-677.