Geleneksel çocuk oyunlarının eğitimsel değeri ve unutulmaya yüz tutmuş Ahıska oyunları

Loading...
Thumbnail Image

Date

2008-08-01

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Çocuklarla iletişim kurmanın, onların dünyasını paylaşmanın birçok yolu vardır. Oyun, bu yolların en doğal olanı, en sık kullanılanı ve en sağlıklı sonuç verenidir. Çocuk oyunları halkbiliminin çok önemli konularından biridir. Ancak gerek Türkiye’de gerekse Türk dünyasında yapılan halkbilim çalışmalarında bu konuya gereği kadar önem verilmediği görülmektedir. Bu araştırmanın amacı; geleneksel çocuk oyunlarının eğitimsel değerini göz önünde bulundurarak, Ahıska Türklerinde kültürün bir parçası olan, unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarının çocukların hem sosyal hem de fiziksel gelişimleri açısından değerlendirilmesidir.
There are manyways to establish communication with children and to understand them. Children plays are an often used, most natural and successfully way for this purpose. Children plays are also one of the important subject in matter folklore studres. On the odher hemd, it is seen that children plays hawe not been taken into consideration in the folklore researches neither in Turkey nor in other Turkish speaking countries enough. The purpose of this study is to analyze the role of the almost forgotten children plays of Akhiska-Turks by the physical and social development of children, considering the educational importance of the children plays.

Description

Keywords

Geleneksel, Çocuk, Oyun, Ahıska, Traditional, Children, Play, Akhiska

Citation

Esen, M.A. (2008). “Geleneksel çocuk oyunlarının eğitimsel değeri ve unutulmaya yüz tutmuş Ahıska oyunları”. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi, 21(2), 357-367.