Piyano eğitimi başlangıç aşamasında 6-8 yaş çocukları için kullanılması öngörülen öğrenmeyi hızlandırıcı ve pekiştirici görsel çalışmalar

Loading...
Thumbnail Image

Date

2009

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Araştırmada, piyano başlangıç aşamasında, piyano eğitimini görselleştirerek kalıcı bir öğrenmeyi etkili kılmak amacıyla, 6 -8 yaş çocuklarının, bedensel, zihinsel, psikolojik ve sosyal gelişimleri göz önünde bulundurularak geliştirilen çalışma yaprakları tanıtılmıştır. Araç geliştirme ve gözleme dayalı bir model kullanılarak geliştirilen söz konusu çalışma yaprakları, farklı zaman dilimlerinde piyano eğitimi alan 6 -8 yaş arası çocuklara uygulanmıştır. Uygulamalar sonucu aşağıda amacı ve uygulanış şekli ile ilgili bilgiler de verilen görsel çalışmaların, öğrenmeyi hızlandırıcı ve pekiştirici etkisi yanı sıra piyano eğitimi başlangıç aşamasını da daha zevkli hale getirdiği gözlenmiş, söz konusu çalışma yapraklarının yaygınlaştırılmasına yönelik öneriler sıralanmıştır.
In the research, in order to ensure that permanent learning be effective in the beginning phase of piano, worksheets which were developed considering physical, mental, psychological, and social development of children of 6-8 ages were introduced. The worksheets that have been developed using a model based on tool development and observation were administered to children of 6-8 ages who have taken piano education in various time periods. As a result of the applications, beside the learning acceleration and reinforcement effect, it was also observed that the visual works the aim and administration of which have been also explained below made the beginning phase of piano more enjoyable; and recommendations related to the expansion of the worksheets in question have been lined up.

Description

Keywords

Piyano eğitimi, Piano education, Görsel çalışma yaprakları, Etkili öğrenme, Visual worksheets, Effective learning

Citation

Onuray, E. H. (2009). "Piyano eğitimi başlangıç aşamasında 6-8 yaş çocukları için kullanılması öngörülen öğrenmeyi hızlandırıcı ve pekiştirici görsel çalışmalar". Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 22(1), 71-88.