Otomotiv sektörünün çevresel açıdan değerlendirilmesi

Loading...
Thumbnail Image

Date

2014-06-11

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Otomotiv endüstrisi yan sanayilerle birlikte ülkemiz ve diğer ülkelerde ekonomik açıdan çok önemli bir yer tutmaktadır. Son yıllarda sürdürülebilir gelişme açısından çevreye duyarlı işletmecilik anlayışı kaçınılmaz bir unsur olmuştur. Otomotiv endüstrisinden kaynaklanan katı, sıvı ve gaz atıklarla birlikte birçok kirletici madde ortaya çıkmaktadır. Bu çalışma kapsamında ülkemiz ekonomisi açısından çok önemli olan otomotiv endüstrisinin üretim ve ürün kullanımı aşamalarındaki çevresel etkileri değerlendirilerek bu etkileri azaltmaya yönelik olarak ülkemizde yapılan çalışmalar sunulmuştur.
Automotive industry with its sub-industries is very important economically in our country and other countries. In recent years, environmentally sensitive management approach has become an inevitable element in terms of sustainable development. The solid, liquid and gaseous wastes with many contaminants have emerged from automotive industry. In this study, environmental impacts resulted from all stages of automotive production and use which is very important for the country's economy were evaluated and the studies made in our country to mitigate these effects were presented.

Description

Keywords

Atık, Çevresel etkiler, Kirletici maddeler, Otomotiv endüstrisi, Waste, Environmental effects, Contaminants, Automotive industry

Citation

Katip, A. vd. (2014). "Otomotiv sektörünün çevresel açıdan değerlendirilmesi". Uludağ Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dergisi, 19(2), 51-65.