Tek kademeli dişli kutusunun güvenilirlik analizi

Loading...
Thumbnail Image

Date

2009

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu yayında, tek kademeli düz silindirik dişli çark mekanizmasının tasarım aşamasında verilere dayalı güvenilirlik analizi çalışması açıklanmaktadır. Mekanizmanın güvenilirlik yapısını ortaya çıkarmak için basitleştirilmiş FMEA ve blok diyagram şemaları kullanılmıştır. Sistem elemanları için tecrübeye dayalı parametre aralıklarına sadık kalınarak rastgele hasar verisi üretilmiş ve bu verilerin işlenmesinde maksimum benzerlik yöntemi ile yerleşik Matlab komutu “wblfit” kullanılmıştır.
In this paper, failure data based design stage reliability modeling on a single stage gearbox is applied. Simplified FMEA and block diagram schemes used for deducing system reliability structure. Random failure data generated from experienced parameter intervals and for processing this failure data maximum likelihood method and settled Matlab function “wblfit” are used.

Description

Keywords

Güvenilirlik, Dişli kutusu, Weibull, Maksimum benzerlik yöntemi, Wblfit, Reliability, Gearbox, Maximum likelihood estimation

Citation

Atamer, Ş. (2009). "Tek kademeli dişli kutusunun güvenilirlik analizi". Uludağ Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dergisi, 14(1), 39-53.