Sürekli saklı markov modelleri ile metinden bağımsız konuşmacı tanıma parametrelerinin incelenmesi

Loading...
Thumbnail Image

Date

2007

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu çalışmada, ergodik ve soldan-sağa olmak üzere iki farklı saklı Markov modelleri kullanan metinden bağımsız konuşmacı tanıma sistemine ilişkin parametreler (özellik vektörü boyutu, model durum ve karışım sayıları) tanıma başarımına etkisi yönünden karşılaştırmalı olarak incelenmiş ve bunların optimum değerleri belirlenmiştir.
In this paper, the parameters of text-independent speaker identification system (size of feature vector, number of states and mixtures) using Hidden Markov Models (HMMs) of both ergodic and left-to-right type have been analyzed in relation to identification rate, and their optimum values have been determined.

Description

Keywords

Konuşmacı tanıma, Saklı Markov modelleri, Özellik vektörü, Mel frekansı kepstrum katsayıları, Speaker identification, Hidden Markov models, Feature vector, Mel frequency cepstrum coefficients

Citation

Hanilçi, C. ve Ertaş, F. (2007). "Sürekli saklı markov modelleri ile metinden bağımsız konuşmacı tanıma parametrelerinin incelenmesi". Uludağ Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dergisi, 12(1), 109-114.