Farklı cam türlerinin performans kriterlerinin incelenmesi

Loading...
Thumbnail Image

Date

2005

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

İnsanların yaşadıkları mekanlarda sağlıklı ve üretken olmaları, o mekanın ısıl konfor şartları ile yakından ilişkilidir. Bunun yolu da doğru bir ısı yalıtımından geçmektedir. Binalarda ısıl konforun sağlanmasında pencere alanlarında kullanılan cam türlerinin büyük ölçüde etkisi bulunmaktadır. Doğru bir cam seçimi ile istenen her türlü konfor koşulunu yerine getirmek mümkün olabilmektedir. Bu çalışmanın amacı, optimal konfor koşullarının sağlanması için; çeşitli cam ünitelerinin güneş kontrolü, ışık geçirgenliği, renk ve ışık yansımasına ilişkin performans kriterlerinin incelenmesi ve değerlendirilmesidir.
Being productive and healty in spaces where people live is related with thermal comfort conditions closely. The way to accomplish this is using correct thermal insulation. Using different glass types in Windows influences supply of thermal comfort in buildings. Each of the comfort conditions could be possible by choosing the appropriate glass types. This research aims to investigate and evaluate the performance criteria of various glass types related to solar control, daylight transmittance, daylight reflectance for providing optimal comfort conditions.

Description

Keywords

Güneş kontrolü, Işık geçirgenliği, Işık yansıması, Isı geçirgenlik, Solar control, Daylight transmittance, Daylight reflectance, Thermal conductivity

Citation

Sezer, F. Ş. (2005). "Farklı cam türlerinin performans kriterlerinin incelenmesi". Uludağ Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dergisi, 10(1), 15-21.