Open-end iplikçiliğinde farklı çapta rotor kullanımının iplik kalitesine etkilerinin incelenmesi

Loading...
Thumbnail Image

Date

2004

Authors

Gemci, Remzi
Kapuçam, Ahmet

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Open-end iplik teknolojisinde farklı iplik numaraları için farklı rotor çapları kullanılmaktadır. Bu çalışmada aynı iplik numaraları için farklı rotorlar kullanılmış ve farklı rotorların iplik kalitesine olan etkileri araştırılmıştır. Araştırma bir iplik üretim işletmesinde gerçekleştirilmiştir. Test sonunda farklı rotor çaplarının iplik kalite karakteristiklerini etkilediği gözlemlenmiş ve istatistik olarak bazı sonuçlar ortaya konulmuştur.
Different rotor diameters are used for different yarn counts in OE yarn technology. In this study, rotors having different diameters were used for the same yarn count, then the effects of diameters of rotors on the quality of yarn were investigated. Research was carried out in a yarn mill. As a result, the use of different rotor diameters has some effect on the characteristics of the yarn quality and the results were statistically discussed.

Description

Keywords

Open-end, Rotor çapı, İplik kalitesi, Rotor diameter, Yarn quality

Citation

Gemci, R. ve Kapuçam, A. (2004). "Open-end iplikçiliğinde farklı çapta rotor kullanımının iplik kalitesine etkilerinin incelenmesi". Uludağ Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dergisi, 9(1), 11-17.