Alüminyum köpük sandviç yapılarda yapıştırma parametrelerin deneysel olarak incelenmesi

Loading...
Thumbnail Image

Date

2019-09-30

Authors

Kılınç, İlker Mesih

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Bursa Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu çalışmada, alüminyum esaslı köpük malzemeden çeşitli bağlama elemanlarıyla AFS yapısı elde edilmesi ve farklı yapıştırma yöntemleriyle oluşturulan yapıların kayma testiyle karşılaştırmalı incelemesi ele alınmıştır. Alüminyum köpük malzemeler 50x40x10 mm ölçülerinde kesilmiş, bu plakalar farklı yapıştırma metodlarıyla ve bağlantı elemanlarıyla Al 5457 alaşımına sahip levha alın yüzeylere sabitlenmiştir. Son aşama da ise bu malzemelere Kayma testine sokulmuş ve sonuçlar karşılaştırmalı olarak detaylıca irdelenmiştir.
In this study, forming of AFS struetures from aluminum foams using different bonding methods and eomparative examination of these struetures by shear test are diseussed. Aluminum foam materials are eut to dimensions of 50x40x10 mm and these plates are fixed to the faee surfaees of Al 5457 alloy with different bonding methods and fasteners. In the last stage, these materials were subjeeted to shear test and the results were examined in detail.

Description

Keywords

Köpük, Foam, Yapıştırma yöntemleri, Yapıştırma parametreleri, Kayma testi, AFS, Bonding methods, Bonding parameters, Shear test

Citation

Kılınç, İ. M. (2019). Alüminyum köpük sandviç yapılarda yapıştırma parametrelerin deneysel olarak incelenmesi. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Bursa Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.