İki kademeli elektrohidrolik bir hızlı anahtarlama valfinin karakteristiklerinin incelenmesi

Loading...
Thumbnail Image

Date

2003

Authors

Yüksel, İbrahim

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu çalışmada, pilot kademesi hızlı anahtarlama valfi olan iki kademeli elektrohidrolik valfin tasarımı ve karakteristikleri teorik ve deneysel olarak incelenmektedir. Hareketli elemanı disk biçiminde tasarlanan valfin pilot kademesi, cevap hızı yüksek çift bobinli bir soleniodtir. Açma-kapama şeklinde çalışan bu solenoidler ile giriş işareti ile çıkış işareti arasında oransal denetim sağlamak için Darbe Genişlik Modülasyon (DGM) tekniğinden yararlanılmıştır. Valflerin çalıştırılmasında kullanılan DGM sinyalinin alt ve üst sınırlarının belirlenmesinde kullanılan ölçütler ayrıntılı bir şekilde tartışılmıştır. Bu ölçütlerin en önemlilerinden birisinin anahtarlama elemanının çalışma frekansı olduğu ortaya konulmaktadır.
In this study, the design and the characteristics of a two stage electrohydraulic valve which its pilot stage is a fast switching valve are theoretically and experimentally investigated. The designed valve is a solenoid with double coils and has got a disc type of armature. The fast switching valve works as an on-off element and a Pulse Width Modulation (PWM) technique is used for obtaining a proportional relation between the input signal the output signal. The criteria used in the determination of the lower and upper limits of PWM signals are discussed in detail. It is found that frequency of the switching element is one of the most important criteria.

Description

Keywords

Hızlı anahtarlama valfi, Elektrohidrolik valf, Darbe genişlik modülasyon, Benzetim, Fast switching valve, Electrohydraulic valve, Pulse width modulation, Simulation

Citation

Şengirgin, M. ve Yüksel, İ. (2003). "İki kademeli elektrohidrolik bir hızlı anahtarlama valfinin karakteristiklerinin incelenmesi". Uludağ Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dergisi, 8(1), 157-164.