4-boyutlu Öklid uzayındaki yüzeylerin Grassmann görüntüleri

Loading...
Thumbnail Image

Date

2018

Authors

Demirbaş, Eray

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu çalışmanın amacı R^4 deki yüzeylerin Grassmann görüntüleri ile ilgili sonuçları vermektir. Bu tez üç bölümden oluşmaktadır. İlk bölüm giriş bölümüdür. İkinci bölümde sonraki bölümde kullanılacak olan temel kavramlar verilmiştir. Üçüncü bölümde R^4 deki rotasyon yüzeyleri, Aminov yüzeyi, tensör çarpım yüzeylerinin Grassmann görüntüleri ve bu yüzeylerin çarpım manifoldu üzerinde yatması için gerek ve yeter koşullar verilmiştir.
The aim of this thesis is to give the results of the Grassmann images of surfaces in R^4. This thesis consist of three chapters. First chapter is introduction. Second chapter consist of some basic definitions which will be use in the other chapters. In the third chapter of rotation surfaces in R^4, Aminov surface, Grassmann images of tensor product surfaces and the surfaces are given the necessary and sufficient conditions to lay on the product manifold.

Description

Keywords

Grassmann manifoldu, Yüzeylerin grassmann görüntüleri, Grassmann manifolds, Grassmann image of surfaces

Citation

Demirbaş, E. (2018). 4-boyutlu Öklid uzayındaki yüzeylerin Grassmann görüntüleri. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.