Öğretmen adaylarının fen öğretiminde matematik bilgiyi ve laboratuvar ölçüm araçlarını kullanmalarında kendilerine olan güvenlerini belirleme üzerine bir inceleme

Loading...
Thumbnail Image

Date

2001-04-01

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu çalışma Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı 3. Sınıf öğrencilerinin fen öğretiminde matematik bilgiyi ve lâboratuar ölçüm araçlarını kullanmada kendilerine olan güvenlerini ölçmek amacı ile yapılmıştır. Yapılan incelemede, genel olarak öğretmen adaylarının matematik dersine olan ilgilerinin fazla olmamasına karşın, matematik ve fen derslerini birbirinden bağımsız düşünemedikleri, lâboratuar ölçüm araçlarını kullanmada kendilerine güvendikleri tespit edilmiştir. İstatistiksel çalışmalar göstermiştir ki; metre, dereceli silindir, termometre ve terazinin kullanımında kendine güvenen öğretmen adayı bu ölçüm araçları ile toplanan verileri gruplamak ve grafik çizmek konusunda kendine güvenmemektedir.
This study is conducted at Uludağ University Elementary School Department by 3rd grade students to measure their confidence for using mathematic knowledge and data collection tools in laboratory. Study result showed that, generally preservice elementary teachers not interested in mathematics course. On the other hand, they don’t think mathematic and science course independently and also their confidence to use data collection tools is high. Statistical analysis represent that they are confident to use data collection tools such as meter, graduated cylinder, termometer, balance etc... However, they are not confident to organize data, make connections, see relationships among data, and show the relation on graph.

Description

Keywords

Laboratuvar ölçüm araçları, Veri düzenleme ve değerlendirme, Güven, Laboratory tools, Data collect and evaluated, Confidence

Citation

Bulunuz, N. ve Ergül, R. (2001). "Öğretmen adaylarının fen öğretiminde matematik bilgiyi ve laboratuvar ölçüm araçlarını kullanmalarında kendilerine olan güvenlerini belirleme üzerine bir inceleme". Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 14(1), 65-71.