Browsing by Author Temelli, Seran

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 18 to 37 of 42 < previous   next >
Issue DateTitleAuthor(s)
2006-02-28Heat treated Turkish style sucuk: Evaluation of microbial contaminations in processing stepsUludağ Üniversitesi/Veteriner Fakültesi.; Temelli, Seran; Anar, Sahsene; Sen, M. K. Cem; Beyaz, Devrim
2010-07-01Incidence of salmonella enteritidis in chicken layer flocks in Turkey: Results by real-time polymerase chain reaction and international organization for standardization culture methodsUludağ Üniversitesi/Veterinerlik Fakültesi/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü.; Uludağ Üniversitesi/Veterinerlik Fakültesi/Klinik Öncesi Bilimler Bölümü.; Temelli, Seran; Kahya, Serpil; Eyigör, Ayşegül; Çarlı, Kamil Tayfun; AAI-1092-2021; E-3867-2010; AAI-1101-2021; AAH-2842-2021; 6506404118; 35368679200; 6602558950; 6601971539
1999-12-22İskender kebap'ın mikrobiyolojik kalitesinin belirlenmesiAnar, Şahsene; Temelli, Seran
1998Kanatlılarda salmonella kontaminasyonu ve önlenmesinde alınacak tedbirlerUludağ Üniversitesi/Veteriner Fakültesi.; Soyutemiz, G. Ece; Temelli, Seran
2009-12-21Karkaslarda elektriksel stimülasyon uygulamalarıUludağ Üniversitesi/Veteriner Fakültesi.; Temelli, Seran
2021-06-02Kasaplık koyun karkas, yenilebilir iç organ ve fekal örneklerinde Salmonella prevalansının ISO 6579 ile belirlenmesi ve antimikrobiyal direnç profillerinin saptanmasıTemelli, Seran; Şerbetcioğlu, Talha; Bursa Uludağ Üniversitesi/Sağlık Bilimleri Enstitüsü/Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı.; 0000-0002-2497-2731
2017-01-16Kasaplık sığırlarda salmonella taşıyıcılığının ve serotip dağılımının belirlenmesiTemelli, Seran; Çetin, Ece; Uludağ Üniversitesi/Sağlık Bilimleri Enstitüsü/Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı.
2000-06-09Kristalize iyot içeren yıkama suyuna daldırmanın broyler karkaslarının mikrobiyolojik kalitesi üzerine etkisiUludağ Üniversitesi/Veteriner Fakültesi.; Şen, M. K. Cem; Temelli, Seran; Eren, Mustafa; Albay, Ramazan; Berker, Aşkın
2003Mandıra düzeyindeki i̇şletmelerde beyaz peynir üretiminde kritik kontrol noktalarının belirlenmesiUludağ Üniversitesi/Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu.; Uludağ Üniversitesi/Veteriner Fakültesi/Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı.; Evrensel, Süreyya Saltan; Temelli, Seran; Anar, Şahsene; AAI-1092-2021; 6507884812; 6506404118; 6504131698
2013-01-09MecA gene prevalence in staphylococcus aureus ısolates from dairy cows in TurkeyUludağ Üniversitesi/Veteriner Fakültesi; Buyukcangaz, Esra; Kahya, Serpil; Şen, Aysin; Carli, K. Tayfun; Intas, K. Seyrek; Eyigor, Aysegul; Temelli, Seran
2003-11Microbiological and chemical qualities of marinated anchovy prepared with different vegetable additives and sauceUludağ Üniversitesi/Veteriner Fakültesi/Besi̇n Hi̇jyeni̇ Ve Teknoloji̇si̇ Anabi̇li̇m Dalı.; Şen, Mehmet Kurtuluş Cem; Temelli, Seran; AAI-1092-2021; 36932470000; 6506404118
2011Microbiological evaluation of chicken kadinbudu meatball production stages in a poultry meat processing plantUludağ Üniversitesi/Veterinerlik Fakültesi/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü.; Temelli, Seran; Şen, Mehmet Kurtuluş Cem; Anar, Şahsene; AAI-1092-2021; 6506404118; 36932470000; 6504131698
2009A microbiological evaluation on the ready-to-eat red meat and chicken donair kebabs from a local catering company in BursaUludağ Üniversitesi/Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu.; Uludağ Üniversitesi/Veteriner Fakültesi/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü.; Yuksek, Nur; Evrensel, Surreya Saltan; Temelli, Seran; Anar, Sahsene; Sen, M. K. Cem
2000Mihalıç peynirlerinin olgunlaşması sırasında gıda zehirlenmesine neden olan Bacillus Cereus'un yaşam süresi üzerinde araştırmalarBerker, Aşkın; Temelli, Seran; Uludağ Üniversitesi/Sağlık Bilimleri Enstitüsü/Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı.
2009Phenotypic characterisation of Enterococcus spp. from femoral head necrosis lesions of chickensUludağ Üniversitesi/Veteriner Fakültesi/Mikrobiyoloji Anabilim Dalı.; Uludağ Üniversitesi/Veteriner Fakültesi/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü.; Oktay, Nevin; Temelli, Seran; Çarli, Kamil Tayfun; AAI-1092-2021; 36011986300; 6506404118; 6601971539
2004-03-11Plesiomonas shigelloides ve halk sağlığı açısından önemiUludağ Üniversitesi/Veteriner Fakültesi.; Büyükyörük, Sadık; Temelli, Seran
2012Prevalence of escherichia coli O157 in red meat and meat products determined by VIDAS ECPT and LightCycler PCRUludağ Üniversitesi/Veteriner Fakültesi/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı.; Temelli, Seran; Eyigör, Ayşegül; Anar, Şahsene; AAI-1092-2021; AAI-1101-2021; 6506404118; 6602558950; 6504131698
2010-08-26Real-time PCR culture and serology for the diagnosis of mycoplasma gallisepticum in chicken breeder flocksUludağ Üniversitesi/Veterinerlik Fakültesi/Klinik Öncesi Bilimler Bölümü.; Uludağ Üniversitesi/Veterinerlik Fakültesi/Gıda Hijyeni ve Teknolojileri Bölümü.; Kahya, Serpil; Temelli, Seran; Eyigör, Ayşegül; Çarlı, Kamil Tayfun; AAI-1092-2021; AAH-2842-2021; AAI-1101-2021; E-3867-2010; 35368679200; 6506404118; 6602558950; 6601971539
2020-07-13Renal transplantasyon sonrası hastalarda beslenme durumu ve alışkanlıklarının greft fonksiyonu üzerine etkisinin belirlenmesiTemelli, Seran; Altıntaş, Fatma Sargın; Bursa Uludağ Üniversitesi/Sağlık Bilimleri Enstitüsü/Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı.
2010-10Salmonella serogroup detection in poultry meat samples by examining multiple colonies from selective plates of two standard culture methodsUludağ Üniversitesi/Veterinerlik Fakültesi/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü.; Uludağ Üniversitesi/Veterinerlik Fakültesi/Klinik Öncesi Bilimler Bölümü.; Temelli, Seran; Eyigör, Ayşegül; Çarlı, Kamil Tayfun; AAI-1092-2021; AAI-1101-2021; 6506404118; 6602558950; 6601971539