2022 Cilt 3 Sayı 2
Permanent URI for this collectionhttps://hdl.handle.net/11452/30964
Browse
Browsing by Subject "İsolation homogeneous cooking"
Now showing 1 - 1 of 1
- Results Per Page
- Sort Options
Item Turbo kuzine fırınlarının radyal ve tanjansiyel fan ile farklı kanat açıları ve gövde izolasyonları kullanarak, kabin içi sıcaklık dağılımlarının deneysel ve nümerik olarak incelenmesi(Bursa Uludağ Üniversitesi, 2022-09-29) Efeler, Ender; Burhan, Mahmut; Kışın, Burak; Özalp, Alper; Bursa Uludağ Üniversitesi/Mühendislik Fakültesi/Makine Mühendisliği Bölümü.; 0000-0003-2059-2958; 0000-0003-0908-7977; 0000-0002-6941-4856Endüstriyel mutfak sektöründe kullanılan kuzine fırınlarda homojen pişirmeyi sağlayan en önemli kriterlerden birisi kullanılan fan ve ısı kaynağı ile ısınan havanın yönlendirmesini yapan, fan ile pişirme hacmi arasına yerleştirilen, hava yönlendirme perdesi tasarımıdır. Yapılan çalışmada radyal ve teğetsel fanların fırınlardaki hava dolaşımı performansı nümerik olarak analiz edilmiş, ardından çıkan sonuçlar deneysel veriler ile karşılaştırılmıştır. Bununla birlikte bu çalışmada pişirme hacmine sıcak hava kanatlar vasıtası ile dinamik olarak yönlendirilmiş, pişirme hacmi düzenli bir şekilde taranarak homojen sıcaklık dağılımı hedeflenmiştir. Yapılan çalışma sonucunda teğetsel fanların homojen pişirme performansının radyal fana göre daha fazla olduğu, bununla birlikte dinamik kanat yapısının havayı pişirme hacmi içerisine homojen dağıttığı, nümerik analiz ve deneysel sonuçlar ile birlikte görülmüştür.