Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11452/5972
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorEriş, Atilla-
dc.contributor.authorÇopur, Hülya-
dc.date.accessioned2020-01-14T10:46:48Z-
dc.date.available2020-01-14T10:46:48Z-
dc.date.issued1995-
dc.identifier.citationÇopur, H. (1995). Bursa yöresinde yetiştirilen marul ve ıspanaklarda nitrat ve nitrit miktarları ile diğer kalite kriterlerinin belirlenmesi üzerinde bir araştırma. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.tr_TR
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/5972-
dc.description.abstractYenişehir ve M.Kemalpaşa ile Karacabey yörelerinde, üretici koşullarında yetiştirilen Matador ve Meridian ıspanak çeşitleri ile Yedikule marul çeşidine ait örneklerde, nitrit ve nitrat birikimleri ile diğer kalite kriterleri üzerine çeşitler ve yörelerin etkileri araştırılmıştır. Kalite kriterlerine ilişkin değerler genellikle Meridian Fl çeşidinde Matador çeşidine oranla yüksek bulünurken, yöreler itibariyle de Yenişehir yöresinde yetiştirilen ıspanak çeşitleri ile marulda daha yüksek çıkmıştır. Ispanak ve marul örneklerinin hiçbirinin nitrit İçermemesi yanında nitrat miktarları ile diğer kalite kriterlerine ait değerlerin de insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeylerde olduğu görülmüştür.tr_TR
dc.description.abstractThe effects of cultivars and vicinities on nitrite and nitrate accumulation and other guality criteria were investigated in the samples of spinach (cvs. Matador and Meridian F1) and lettuce (cv. Yedikule) grown under grower conditions in Yenişehir, M.Kemalpaşa and Karacabey vicinities. In general,the values related to guality criteria were found higher in cv. Meridian F1 compared with cv. Matador. However, with respect to vicinities, these values were higher in spinach and lettuce cultivars grown in Yenişehir. None of the spinach and lettuce samples contained nitrite; moreover, nitrate guantities and the values related to the other guality criteria were found to be not harmful to human health.en_US
dc.format.extent51 sayfatr_TR
dc.language.isotrtr_TR
dc.publisherUludağ Üniversitesitr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.rightsAtıf 4.0 Uluslararasıtr_TR
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0/*
dc.subjectBahçe bitkileritr_TR
dc.subjectHorticultural cropsen_US
dc.subjectBursatr_TR
dc.subjectNitratlartr_TR
dc.subjectNitratesen_US
dc.subjectNitritlertr_TR
dc.subjectNitritesen_US
dc.titleBursa yöresinde yetiştirilen marul ve ıspanaklarda nitrat ve nitrit miktarları ile diğer kalite kriterlerinin belirlenmesi üzerinde bir araştırmatr_TR
dc.title.alternativeA research on determination of nitrate and nitrite contents and other quality criteria in lettuce and spinach grown in Bursaen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.relation.publicationcategoryTeztr_TR
dc.contributor.departmentUludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı.tr_TR
Appears in Collections:Yüksek Lisans Tezleri / Master Degree

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
045270.pdf
  Until 2099-12-31
2.19 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons