Browsing by Author Yağdı, Köksal

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 1 to 20 of 25  next >
Issue DateTitleAuthor(s)
2020-02-17Azaltılmış azot gübresi uygulamaları ve solucan gübresi kombinasyonlarının pehlivan ekmeklik buğday çeşidinde (Triticum aestivum L.) verim ve verim ögeleri üzerine etkilerinin belirlenmesiYağdı, Köksal; Günhan, Talha; Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Tarla Bitkileri Anabilim Dalı.; 0000-0001-7905-6776; 0000-0003-1567-9397
2013-07-13Bazı ileri ekmeklik buğday (Triticum aestivum L.) hatlarının Bursa koşullarında verim özellikleri yönünden performansının araştırılmasıUludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Tarla Bitkileri Bölümü.; Kurt, Özlem; Yağdı, Köksal
2012Bazı ileri ekmeklik buğday (Triticum aestivum L.) hatlarının Bursa koşullarında verim ve kalite özellikleri yönünden performanslarının araştırılmasıYağdı, Köksal; Kurt, Pakize Özlem; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Tarla Bitkileri Anabilim Dalı.
2005Bazı ileri makarnalık buğday (Triticum durum Desf.) hatlarının kalite özelliklerinin belirlenmesiUludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Tarla Bitkileri Bölümü.; Sözen, Elif; Yağdı, Köksal
2004-09-28Bazı ileri makarnalık buğday hatlarının tarımsal özellikleri üzerine araştırmalarYağdı, Köksal; Sözen, Elif; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Tarla Bitkileri Anabilim Dalı.
2019-10-17Bazı tarla bitkileri türlerinde tohuma uygulanan ilaçların tohumluğun biyolojik değeri üzerine etkileriYağdı, Köksal; Kuca, Dilara; Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Tarla Bitkileri Anabilim Dalı.; 0000-0001-8732-3360; 0000-0003-1567-9397
2010Bazı tritikale hatlarının kalite özellikleri ve ekmek yapımında kullanılma olanaklarının araştırılmasıKınabaş, Samet; Yelbey, Serpil; Uludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Tarla Bitkileri Bölümü.; Çiftçi, Esra Aydoğan; Yağdı, Köksal
1989-02Buğday bitkisinde çeşitler arası melezlemeler sonucu oluşan hibridlerde heterosis, heterobeltiosis ve bunlardan yararlanmaEkingen, Halis Ruhi; Yağdı, Köksal; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Tarla Bitkileri Anabilim Dalı.
2018-12-04Bursa ekolojik koşullarında bazı ekmeklik buğday (Triticum aestivum L.) çeşitlerinin tarımsal özelliklerinin değerlendirilmesiYağdı, Köksal; Aydoğan, Recep; Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Tarla Bitkileri Anabilim Dalı.
2002Bursa ili ekolojik koşullarında buğday kahverengi pası (Puccinia recondita Roberge ex Desmaz. f.sp. tritici)’na karşı bazı ekmeklik buğdayların reaksiyonları ve verim kayıplarının belirlenmesiUludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Bitki Koruma Bölümü.; Uludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Tarla Bitkileri Bölümü.; Arslan, Ümit; Yağdı, Köksal; Aydoğan, Esra
2004Bursa koşullarında geliştirilen ekmeklik buğday (Triticum aestivum L.) hatlarının bazı kalite özelliklerinin araştırılmasıUludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Tarla Bitkileri Bölümü.; Yağdı, Köksal
2002Bursa koşullarında yetiştirilen ekmeklik buğday (Triticum aestivum L.) çeşit ve hatlarının stabilite parametrelerinin saptanması üzerine bir araştırmaUludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi.; Yağdı, Köksal
1998-02-27Çeşitler arası buğday melezlerinin F1 generasyonunda bazı agronomik ve sitolojik özelliklerinin belirlenmesiYağdı, Köksal; Karan, Şenay; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Tarla Bitkileri Anabilim Dalı.
1994-09-12Çeşitler arası melezlemelerle buğdayda agronomik karekterlerce üstün kombinasyonların saptanması ve geliştirilmesiEkingen, Halis Ruhi; Yağdı, Köksal; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Tarla Bitkileri Anabilim Dalı.
2017-11-17Ekim öncesi tohuma uygulanan bazı kimyasalların ekmeklik buğday (Triticum aestivum var.aestivum L.) çeşitlerinin çimlenme özellikleri ve fide gelişimine etkileriUludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Tarla Bitkileri Bölümü.; Tüfekçi, Şerife; Yerlikaya, Duran Ümit; Polat, Pakize Özlem Kurt; Yağdı, Köksal
2018-08-03Ekmeklik buğday (T. aestivum L.) diallel melezlerinde verim komponentlerinin kalıtımı ve melez gücüYağdı, Köksal; Ferahoğlu, Elif; Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Tarla Bitkileri Anabilim Dalı.
2013-10-17Ekmeklik buğday (Triticum aestivum L.) çeşitlerinde farklı tavlama rutubeti ve sürelerinin kalite özellikleri üzerine etkileriKınabaş, Samet; Uludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Tarla Bitkileri Bölümü.; Yağdı, Köksal
2011Ekmeklik buğday (Triticum aestivum L.) çeşitlerinde farklı tavlama rutubeti ve sürelerinin kalite özellikleri üzerine etkileriYağdı, Köksal; Kınabaş, Samet; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Tarla Bitkileri Anabilim Dalı.
2019-01-15Ekmeklik buğdayda (triticum aestivum l.) kahverengi pas (puccinia triticina) hastalığına dayanıklılık genlerinin basit dizi tekrarları (ssrs) moleküler markörü kullanılarak saptanmasıYağdı, Köksal; Polat, Pakize Özlem Kurt; Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri/Enstitüsü/Tarla Bitkileri Anabilim Dalı.
2003-07-02Ekmeklik buğdaylarda diallel analiz yöntemi ile bazı tarımsal özelliklerin kalıtım durumlarının saptanmasıYağdı, Köksal; Aydoğan, Esra; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Tarla Bitkileri Anabilim Dalı.