Browsing by Author Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Zootekni Anabilim Dalı.

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 1 to 20 of 82  next >
Issue DateTitleAuthor(s)
1994-09Alabalık karma yemlerinde tam yağlı soyanın balık ununun yerine kullanılma olanaklarıKarabulut, Ali; Bilgüven, Murat; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Zootekni Anabilim Dalı.
1994-02-16Ankara keçisi x kıl keçisi F1 melezlerinin lif özellikleri ve çeşitli büyüme dönemlerindeki performansları üzerine araştırmalarTuncel, Erdoğan; Koyuncu, Mehmet; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Zootekni Anabilim Dalı.
1997-11-07Arpa içeren hindi besi rasyonlarına enzim katılmasının besi performansına ve kesim özelliklerine etkisiAk, İbrahim; Toker, Nalan; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Zootekni Anabilim Dalı.
1988Bezelye konservesi sanayii artıklarında yem değerlerinin belirlenmesi üzerine araştırmalarKarabulut, Ali; Şahin, Berrin; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Zootekni Anabilim Dalı.
2001-11-12Buhar ve asitle işleme yöntemi ile mercimek samanının yem değerini artırma olanakları üzerine bir araştırmaKarabulut, Ali; Kalkan, Hatice; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Zootekni Anabilim Dalı.
2001-04-09Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'ne bağlı işletmelerde döl verimi özellikleri üzerine bir araştırmaTuncel, Erdoğan; Şengül, Leyla; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Zootekni Anabilim Dalı.
2008-03-20Bursa ET-BA'da kesimi yapılan farklı ırk kuzularda bazı kesim ve karkas özelliklerinin belirlenmesiAk, İbrahim; Erkuş, Savaş; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Zootekni Anabilim Dalı.
2014Bursa ili koyunculuk işletmelerinin yapısal özellikleri ve refah ölçütleri açısından değerlendirilmesiKoyuncu, Mehmet; Altınçekiç, Şeniz Öziş; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Zootekni Anabilim Dalı.
1994-11-23Bursa ili merkez ilçede bulunan ve ithal ineklerle çalışan işletmelerde bakım, besleme, yönetim ve ahır içi koşullarının değerlendirilmesi üzerine bir araştırmaTuncel, Erdoğan; Ersoy, Kemal; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Zootekni Anabilim Dalı.
1999-06-15Bursa yöresinde üretilen çeşitli silajların kalite özelliklerinin saptanması üzerinde bir araştırmaKarabulut, Ali; Pozan, Naciye Teyran; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Zootekni Anabilim Dalı.
2007-02-21Bıldırcın yumurtalarında depolama ve fumigasyon süresi ile ultraviole ışık uygulamasının kuluçka sonuçlarına etkisiİpek, Aydın; Kara, Hüseyin; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Zootekni Anabilim Dalı.
2008Bıldırcınlarda (Coturnix coturnix Japonica) farklı yaş dönemlerinin kan kolesterol, kalsiyum ve fosfor düzeyleri ile yumurta verimi ve kabuk kalitesine etkileriŞahan, Ümran; Baycan, Süleyman Can; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Zootekni Anabilim Dalı.
2014Çekirdeksiz kuru zeytin posasının yem değerinin klasik sindirim denemesi yöntemi (in vivo) ile belirlenmesiAk, İbrahim; Akbay, Kadir Cem; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Zootekni Anabilim Dalı.
2004-07-19Çeşitli kaba yemlerin suda çözünebilir ve çözünemez fraksiyonlarının rumen parçalanabilirliğine etkilerinin in vitro yöntemlerle saptanmasıKarabulut, Ali; Gürbüzol, Fatmagül; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Zootekni Anabilim Dalı.
1989Çeşitli protein ek yemlerinin farklı kombinasyonlarının entansif besiye alınmış kuzuların besi performansı ve besi maliyetine etkileriKarabulut, Ali; Barutçuoğlu, Ercan; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Zootekni Anabilim Dalı.
1997-04-10Değişik kimyasal işlemlerden geçirilmiş ipekböceği; Krizalitlerinin yem değerinin saptanması üzerine bir araştırmaKarabulut, Ali; Genç, Nermin Tuncer; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Zootekni Anabilim Dalı.
2004Değişik yöntemlerle işlenmiş buğday dane yemi içeren rasyonların süt ineklerinin süt verimi ve bileşimi üzerine etkisiKarabulut, Ali; Değirmencioğlu, Taşkın; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Zootekni Anabilim Dalı.
2001-07-26Değişik zorlamalı tüy döküm yöntemlerinin yumurtacı sürülerde yumurta verimi ve kalitesine olan etkileriŞahan, Ümran; Yılmaz, Bilgehan; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Zootekni Anabilim Dalı.
2008-04-28Devekuşu (Struthio camelus) kör bağırsak içeriği kullanılarak bazı yem hammaddelerinin in vitro yöntemlerle sindirilebilirliklerinin belirlenmesiAk, İbrahim; Karaman, Şadıman; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Zootekni Anabilim Dalı.
2000Domates posasının yem değerini arttırma olanakları üzerinde bir araştırmaKarabulut, Ali; Umur, Habil; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Zootekni Anabilim Dalı.