Skip navigation
Home
Browse
Communities
& Collections
Browse Items by:
Issue Date
Author
Title
Subject
???browse.menu.type???
???browse.menu.publicationcategory???
???browse.menu.wos???
???browse.menu.scopus???
???browse.menu.bap???
???browse.menu.ec???
???browse.menu.tubitak???
???browse.menu.language???
???browse.menu.accessrights???
???browse.menu.department???
Help
Language
Türkçe
English
Sign on to:
My DSpace
Receive email
updates
Edit Profile
DSpace
JSPUI
DSpace preserves and enables easy and open access to all types of digital content including text, images, moving images, mpegs and data sets
Learn More
Açık Erişim@BUU
Browsing by Author Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
Jump to:
0-9
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
or enter first few letters:
Sort by:
title
issue date
submit date
In order:
Ascending
Descending
Results/Page
5
10
15
20
25
30
35
40
45
50
55
60
65
70
75
80
85
90
95
100
Authors/Record:
All
1
5
10
15
20
25
30
35
40
45
50
Showing results 1 to 20 of 55
next >
Issue Date
Title
Author(s)
2020-03-19
Afinite mikroküreler ile sulu çözeltiden tetrasiklin uzaklaştırılması
Osman, Bilgen
;
Karalı, Recep
;
Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
;
0000-0003-4847-9252
2019-09-23
Akasya gamı ve pektin ilavesinin siyah havuç katkılı probiyotik yoğurtların fonksiyonel ve teknolojik özelliklerine etkisinin araştırılması
Özcan, Tülay
;
Mutlu, Saliha Karaman
;
Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
;
0000-0003-2702-4793
2020-08-06
Alman tipi lahana turşusu fermantasyonu sırasında bazı insektisitlerin değişiminin incelenmesi
Kumral, Ayşegül
;
Maden, Büşra
;
Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
;
0000-0002-0176-3435
2020-09-28
Aloe vera'nın (Aloe Barbadensis) toplam fenol içeriğinin, antioksidan kapasitesinin ve antioksidan bileşenlerin biyoalınabilirliğinin araştırılması
Gürbüz, Ozan
;
Başaran, Burcu
;
Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
;
0000-0002-0941-0183
2020-01-16
Artvin kavut ununun toplam fenolik madde antioksidan kapasite ve biyoalınabilirliğinin belirlenmesi
Uylaşer, Vildan
;
Özdemir, Emel
;
Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
;
0000-0001-7016-0788
;
0000-0002-5532-5203
2019-09-23
Badem sütü ile zenginleştirilmiş probiyotik yoğurtların mikrobiyolojik ve bazı fiziko-kimyasal özellikleri
Bursa Uludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü.
;
Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
;
0000-0001-9588-6200
;
0000-0002-7964-1008
;
Ersan, Lütfiye Yılmaz
;
Topçuoğlu, Esra
2020-01-20
Badem ununun bazı probiyotik bakterilerin gelişmesi üzerine etkisi
Ersan, Lütfiye Yılmaz
;
Mansrı, Cheima
;
Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
;
0000-0002-3920-2633
;
0000-0002-8482-5055
2019-09-11
Balkabağından (Cucurbita moschata) üretilen reçel, marmelat ve pestilin kalite özelliklerinin incelenmesi
Çopur, Ömer Utku
;
Seymen, Sezin
;
Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
;
0000-0002-3481-0947
2019-08-26
Bazı enginar (Cynara cardunculus var. scolymus L.) çeşitlerinden üretilen enginar reçellerinin fizikokimyasal ve kalite özelliklerinin araştırılması
Çopur, Ömer Utku
;
Durmuş, Feride
;
Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2020-07-20
Bazı frenk üzümü çeşitlerinin kimyasal kompozisyonunun belirlenmesi ve gıda sanayiinde kullanılabilirliğinin araştırılması
Şahan, Yasemin
;
Karaağaç, Hacer Ekşi
;
Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
;
0000-0003-0866-2212
2019-08-06
Bazı probiyotik bakterilerin gelişmesi üzerine ksantan gamın etkisi
Yılmaz Ersan, Lütfiye
;
Kandil, Mervenur
;
Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2019-08-05
Beyaz peynirde enstrümental tekstür ve duyusal analizler arasındaki korelasyonun değerlendirilmesi üzerine bir araştırma
Özcan, Tülay
;
Baysal, Serap
;
Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
;
0000-0002-0223-3807
2019-09-24
Biberiye, fesleğen, kekik, nane ve stevyanın toplam fenolik madde ve antioksidan aktivitesi üzerine kurutma yöntemlerinin etkisi
Uylaşer, Vildan
;
Güler, Hatice Damla
;
Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
;
0000-0002-6502-5896
;
0000-0002-5532-5203
2020-06-15
Bisküvide yağ ikamesi olarak kahve çekirdeği zarı kullanımı
Göçmen, Duygu
;
Coşkun, Meral
;
Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
;
0000-0002-9769-9799
2018-12-04
Biyofilm üreten Saccharomyces cerevisiae suşlarının biyofilm üretme kapasitelerinin farklı pH, sıcaklık ve tuz konsantrasyonlarında incelenmesi
Korukluoğlu, Mihriban
;
Koçakoğlu, Selen
;
Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2019-09-11
Bursa ilinde tüketime sunulan nar ekşisi ve nar ekşili soslarda sorbik asit ve benzoik asit miktarlarının belirlenmesi
Akpınar Bayizit, Arzu
;
Hoca, Gökçe
;
Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
;
0000-0002-8587-7260
;
0000-0001-8093-3369
2019-09-11
Bursa piyasasında bulunan limon sosu ve limon sularında sorbik asit ve benzoik asit miktarının HPLC ile belirlenmesi
Bayizit, Arzu Akpınar
;
Barlak, Nihal
;
Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
;
0000-0003-4387-064X
;
0000-0001-8093-3369
2020-11-02
Derin yağda kızatma işleminde proses kirleticilerinin belirlenmesi
Şahan, Yasemin
;
Çelik, Güler
;
Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
;
0000-0001-8112-4096
2019-09-02
Dondurulmuş sebze uretiminde ohmik ısıtma on işleminin kalite uzerine etkisi
İncedayı, Bige
;
Dağdelen, Canan
;
Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
;
0000-0002-0641-8091
;
0000-0001-6128-7453
2019
Ekmek fırınlarında gıda güvenliği riskleri ve güvenli ekmek üretimi için hijyen ve sanitasyon uygulamaları
Göçmen, Duygu
;
Sevim, Melike Gizem
;
Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.