Browsing by Author Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 1 to 20 of 44  next >
Issue DateTitleAuthor(s)
2020-03-19Afinite mikroküreler ile sulu çözeltiden tetrasiklin uzaklaştırılmasıOsman, Bilgen; Karalı, Recep; Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.; 0000-0003-4847-9252
2019-09-23Akasya gamı ve pektin ilavesinin siyah havuç katkılı probiyotik yoğurtların fonksiyonel ve teknolojik özelliklerine etkisinin araştırılmasıÖzcan, Tülay; Mutlu, Saliha Karaman; Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.; 0000-0003-2702-4793
2020-01-16Artvin kavut ununun toplam fenolik madde antioksidan kapasite ve biyoalınabilirliğinin belirlenmesiUylaşer, Vildan; Özdemir, Emel; Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.; 0000-0001-7016-0788; 0000-0002-5532-5203
2019-09-23Badem sütü ile zenginleştirilmiş probiyotik yoğurtların mikrobiyolojik ve bazı fiziko-kimyasal özellikleriBursa Uludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü.; Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.; 0000-0001-9588-6200; 0000-0002-7964-1008; Ersan, Lütfiye Yılmaz; Topçuoğlu, Esra
2020-01-20Badem ununun bazı probiyotik bakterilerin gelişmesi üzerine etkisiErsan, Lütfiye Yılmaz; Mansrı, Cheima; Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.; 0000-0002-3920-2633; 0000-0002-8482-5055
2019-09-11Balkabağından (Cucurbita moschata) üretilen reçel, marmelat ve pestilin kalite özelliklerinin incelenmesiÇopur, Ömer Utku; Seymen, Sezin; Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.; 0000-0002-3481-0947
2019-08-26Bazı enginar (Cynara cardunculus var. scolymus L.) çeşitlerinden üretilen enginar reçellerinin fizikokimyasal ve kalite özelliklerinin araştırılmasıÇopur, Ömer Utku; Durmuş, Feride; Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2019-08-06Bazı probiyotik bakterilerin gelişmesi üzerine ksantan gamın etkisiYılmaz Ersan, Lütfiye; Kandil, Mervenur; Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2019-08-05Beyaz peynirde enstrümental tekstür ve duyusal analizler arasındaki korelasyonun değerlendirilmesi üzerine bir araştırmaÖzcan, Tülay; Baysal, Serap; Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.; 0000-0002-0223-3807
2019-09-24Biberiye, fesleğen, kekik, nane ve stevyanın toplam fenolik madde ve antioksidan aktivitesi üzerine kurutma yöntemlerinin etkisiUylaşer, Vildan; Güler, Hatice Damla; Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.; 0000-0002-6502-5896; 0000-0002-5532-5203
2018-12-04Biyofilm üreten Saccharomyces cerevisiae suşlarının biyofilm üretme kapasitelerinin farklı pH, sıcaklık ve tuz konsantrasyonlarında incelenmesiKorukluoğlu, Mihriban; Koçakoğlu, Selen; Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2019-09-11Bursa ilinde tüketime sunulan nar ekşisi ve nar ekşili soslarda sorbik asit ve benzoik asit miktarlarının belirlenmesiAkpınar Bayizit, Arzu; Hoca, Gökçe; Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.; 0000-0002-8587-7260; 0000-0001-8093-3369
2019-09-11Bursa piyasasında bulunan limon sosu ve limon sularında sorbik asit ve benzoik asit miktarının HPLC ile belirlenmesiBayizit, Arzu Akpınar; Barlak, Nihal; Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.; 0000-0003-4387-064X; 0000-0001-8093-3369
2019-09-02Dondurulmuş sebze uretiminde ohmik ısıtma on işleminin kalite uzerine etkisiİncedayı, Bige; Dağdelen, Canan; Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.; 0000-0002-0641-8091; 0000-0001-6128-7453
2019-08-02Elma sirkesinden yapılan içeceklerin fizikokimyasal ve duyusal özelliklerin araştırılmasıÇopur, Ömer Utku; Terakye, Esra; Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2019-02-20Enzim temelli amperometrik laktat biyosensörü üretimi ve tayin sınırının belirlenmesiKorukluoğlu, Mihriban; Altuntaş, Evrim Güneş; Özoğlu, Özüm; Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2020-01-23Farklı ülkelerde yetiştirilen kahve çekirdeklerinin antioksidan özelliklerinin ve biyoalınabilirliklerinin belirlenmesiŞahan, Yasemin; Aroufai, İdriss Amit; Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.; 0000-0001-7011-0203; 0000-0003-3457-151X
2020-01-09Farklı üretim teknikleri ile üretilen domates sularının bazı kimyasal ve antioksidan özelliklerinin raf ömrü boyunca karşılaştırılmasıŞahan, Yasemin; Yıldız, Hatice; Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.; 0000-0001-5703-8489; 0000-0003-3457-151X
2019-07-31Farklı yöntemlerle kurutulan enginarların (Cynara cardunculus L. Var. Scolymus) fizikokimyasal özelliklerinin araştırılması ve kurutma karakteristiklerinin matematiksel modellenmesiÇopur, Ömer Utku; Şahin, Kübra Gizem; Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2019-09-23Fiziko-kimyasal, tekstürel ve duyusal özellikleri üzerine manda sütü kullanımının etkisiErsan, Lütfiye Yılmaz; Okumuş, Mehmet; Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.; 0000-0002-7994-2644; 0000-0002-8482-5055