Browsing by Author Özcan, Tülay

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 1 to 20 of 28  next >
Issue DateTitleAuthor(s)
2019-09-23Akasya gamı ve pektin ilavesinin siyah havuç katkılı probiyotik yoğurtların fonksiyonel ve teknolojik özelliklerine etkisinin araştırılmasıÖzcan, Tülay; Mutlu, Saliha Karaman; Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.; 0000-0003-2702-4793
2019-08-05Beyaz peynirde enstrümental tekstür ve duyusal analizler arasındaki korelasyonun değerlendirilmesi üzerine bir araştırmaÖzcan, Tülay; Baysal, Serap; Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.; 0000-0002-0223-3807
2016-08-05Bifidojenik faktör olarak laktoz türevlerinin önemiUludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü.; Ersan, Lütfiye Yılmaz; Özcan, Tülay; Bayizit, Arzu Akpınar; Delikanlı, Berrak
2014-02-10Bitkisel protein katkılı yağsız fermente süt içeceğinin özelliklerinin belirlenmesiÖzcan, Tülay; Başçam, Zeynep Akın; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2015-12-22Biyolojik detoksifikasyon ve probiyotiklerUludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü.; Omak, Gizem; Özcan, Tülay; Ersan, Lütfiye Yılmaz
1994-09-15Bursa ili merkezinde açıkta satılan meyveli dondurmaların kimyasal ve mikrobiyolojik nitelikleri üzerine araştırmaKurdal, Ekrem; Özcan, Tülay; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı.
2010Farklı dumanlama tekniklerinin Füme Çerkez peynirinin özellikleri üzerine etkisiÖzcan, Tülay; Aydınol, Pınar; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2010-03-31Farklı starter kültür oranları ile hayvansal ve mikrobiyel kaynaklı peynir mayaları kullanılarak üretilen tam yağlı beyaz peynirlerin özelliklerinin belirlenmesiÖzcan, Tülay; Vapur, Ufuk Eren; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2015-10-23Gıda işleme yöntemlerinin gıda alerjenitesi üzerine etkisiUludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü.; Özcan, Tülay; Delikanlı, Berrak; Yıldız, Eda
2011-03-15Gıdaların tekstürel özelliklerinin geliştirilmesinde peynir altı suyu protein katkılarının fonksiyonel etkileriUludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü.; Özcan, Tülay; Delikanlı, Berrak
2019-10-21Krema soğutma sıcaklığının ve asitlendirme yönteminin tereyağının özellikleri üzerine etkisinin araştırılmasıÖzcan, Tülay; Ceylan, Öner; aser; Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.; 0000-0003-2615-6268
2010Lactobacillus rhamnosus kültürü ile probiyotik yoğurt üretimiÖzcan, Tülay; Canbulat, Zeynep; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2015-12-24Meyveli probiyotik fermente süt içeceği üretimiÖzcan, Tülay; Barat, Abdullah; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2009Peynirlerde kalsiyum laktat (Ca-Laktat) kristalizasyonuUludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü.; Aydınol, Pınar; Özcan, Tülay
2020-01-07Probiyotik bakterilerin baklagil unları içeren in vitro koşullarda ve süt modelinde canlılığının ve bazı probiyotik özelliklerinin belirlenmesiÖzcan, Tülay; Özyürek, Merve Begüm; Bursa Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.; 0000-0001-6889-9938; 0000-0002-0223-3807
2014Probiyotik içeren yenilebilir filmler ve kaplamalarUludağ Üniversitesi/Ziraat Fakültesi/Gıda Mühendisliği Bölümü.; Delikanlı, Berrak; Özcan, Tülay
2012Probiyotik yoğurt üretiminde ß-glukan kullanımıÖzcan, Tülay; Kurtuldu, Okan; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2017-01-18Sebze püreleri ile üretilen yoğurtların özelliklerinin belirlenmesiÖzcan, Tülay; Yıldız, Eda; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2000-10-30Starter, proteaz ve lipaz kullanımının Mihaliç peynirinin olgunlaşma süresine etkisiKurdal, Ekrem; Özcan, Tülay; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.
2012Süt proteini katkıları ile zenginleştirilen yağsız yoğurtların tekstürel özelliklerinin belirlenmesiÖzcan, Tülay; Delikanlı, Berrak; Uludağ Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı.