Tc-99m ile karaciğer taranmasında, karaciğer ve dalağın içerdikleri radyoizotop nedeniyle karaciğerin aldığı dozun ortalama kiriş uzunluğu ile hesaplanması

Loading...
Thumbnail Image

Date

1991

Authors

Bingöl, Behçet

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

TC99m- Sülfür Colloid ile karaciğer taranmasında, karaciğerin ve dalağın içerdikleri radyoizotop nedeniyle, karaciğerin aldığı doz ortalama kiriş uzunluğu ile saptanmıştır. Sonuçlar literatürde verilen MIRD değerleriyle karşılaştırılmış ve uygun bulunmuştur.
During the scanning of liver by Tc-99m-Sulphure Collaid, the absorbed dose of radiation due to radioisotope concentration of liver itself and spleen has been calculated by means of mean chord length. The results have been compared with the mird values published in literature and found to be in agreement.

Description

Keywords

Dalak, Karaciğer, Ortalama kiriş uzunluğu, Radyasyon fiziği, Radyoizotoplar, Spleen, Liver, Mean chord length, Radiation physics, Radioisotopes

Citation

Bingöl, B. (1991). Tc-99m ile karaciğer taranmasında, karaciğer ve dalağın içerdikleri radyoizotop nedeniyle karaciğerin aldığı dozun ortalama kiriş uzunluğu ile hesaplanması. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.