Hidrostatik güç iletim sisteminin tasarımı ve karakteristiklerinin incelenmesi

Loading...
Thumbnail Image

Date

1992-09-16

Authors

Şengirgin, Mesut

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu çalışmada, hidrostatik güç iletim sistemlerinin bir uygulaması olan valf denetimli motor sisteminin tasarım ve analizi yapılmaktadır. Valf denetimli motor sisteminin tasarımından sonra sistemin dinamik davranışını incelemek için basamak giriş uygulanmıştır. Basamak girişe karşılık, yük basıncı ve açısal hız cevapları veri toplama sistemi (Data Acquisition) kullanılarak elde edilmiştir. Sistemin matematik modeli kurularak bilgisayar simulasyonu gerçekleştirilmiştir. Hidrolik sistemlerin dinamik davranışına etki eden önemli bir parametrelerden biri olan bulk modülü simulasyon değeri ile deneysel değerleri karşılaştırılmıştır. Sonuçta simulasyon değerleri ile deneysel değerler arasında iyi bir uyum sağlandığı gözlenmiştir. Daha ileriki araştırmalarda, sistemin bilgisayar denetimli çalışması incelenebilecektir.
In this study, the design and analysis of valve controlled motor system that is an application of hydrostatic power transmission systems has been done. Computer simulation is performed by establishing the mathematical model of the system. Simulated values and experimental values are compared.

Description

Keywords

Benzetim, Simulation, Güç iletimi, Power transmission, Hidrostatik güç iletimi, Hydrostatic power transmission

Citation

Şengirgin, M. (1992). Hidrostatik güç iletim sisteminin tasarımı ve karakteristiklerinin incelenmesi. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.