Türk siyasi değerleri açısından Türkiye-Avrupa Toplulukları ilişkileri

Loading...
Thumbnail Image

Date

1991

Authors

Reçber, Kamuran

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Türk siyasi değerlerinin Türkiye-AT ilişkilerime olan etkilerini, Avrupa Toplulukları'nın amaçlarıyla uyum ya da uyumsuzluklarını belirleyebilmek için seçilen "Türk Siyasi değerleri Açısından Türkiye-AT İlişkileri" konusu, si yasal değerlerin evrimi dolayısıyla Batı değerleriyle uyumu sorunu, çalışmamızda doğal olarak Cumhuriyet döneminin yanısıra aynı zamanda Osmanlı İmparatorluğu'nun son döneminin de incelenmesini gerekli kılmıştır. Dört ana başlık etrafında toplanan konunun, birinci bölümünde, Türk Dış Politikasında süreklilik arşeden ve.uzantılarını Qsmanlı İmparatorluğu' na kadar indirgeyebileceğimiz siyasal lazerler belirlenmiş ve incelenmiştir. İkinci bölümde bir taraftan Avrupa entegrasyonunda otlan olan benzer lâk öğesinin unsurları belirlenmeye çalışılmış öbür taraftan ise Türkiye'nin ekonomik, siyasi ve.hukuki yapısının özellikleri tasbit edilerek, AT ile olan benzeşmeler veya Türkiye itibarıyla benzeştirme yönelişleri saptanmaya çalışılmıştır, Üçüncü bölümde Türkiye'nin Avrupa entegrasyonuna Avrupa Toplulukları aracılığıyla katılma çabaları ve altmışlı yıllardan itibaren Türk siyasal iktidarlarının dolayısıyla Örnek bazda ela alman bazı siyasal partilerin Türkiye-AT ilişkilerine bakış açısı değerlendirilmiştir.

Description

Keywords

Avrupa Topluluğu, European Community, Bütünleşme, Integration, Türk dış politikası, Turkish foreign policy, Türkiye, Turkey

Citation

Reçber, K. (1991). Türk siyasi değerleri açısından Türkiye-Avrupa Toplulukları ilişkileri. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.