Kablolar üzerinde sayısal işaret iletiminin incelenmesi

Loading...
Thumbnail Image

Date

1989-03-07

Authors

Gülçubuk, Ahmet

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu çalışmada, Analog işaretlerin sayısal olarak nasıl çoğullandığı, çoğullanan bu işaretlerin kablolar üzerinde nasıl iletildiği ve iletim hattı sorunlarının çözümünde en önemli rolü oynayan tekrarlayıcılar incelenmekte, iletim hattının ilkel ve tali parametreler ile bunların frekans ile değişimlerinin bilgisayarla analizi yapılmakta, Telekominikasyon kabloları karşılaştırılmaktadır.
Dans ce travail, nous etudions tout d'abord la mode de transition des signaux analogiques aux signaux numeriques et d'une façone générale le multiplexage, ensuite la transmission sur les cables et des problémes relatifs. Par la suite, nous examinans des répéteurs, des parametres primitifes et secondaires de voie de transmission en function de fréquence et l' analyse de variation de ses paramétres à l'aide d'un programme, ainsi le comparasion des câbles en rue de leurs caracteristiques.

Description

Keywords

Elektrik ve elektronik mühendisliği, Electrical and electronics engineering

Citation

Gülçubuk, A. (1989). Kablolar üzerinde sayısal işaret iletiminin incelenmesi. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.