Bölgesel dinamikler ekseninde Kazakistan dış politikası 1991-2001

Loading...
Thumbnail Image

Date

2014-07-16

Authors

Diyarbakırlıoğlu, Kaan

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu çalışma Bağımsız Kazakistan'ın ilk 10 yılındaki çok yönlü dış politikasını irdelemektedir. Çalışmada başlıca bölgesel Dinamikler Ekseninde, güvenlik ve nükleer boyut, ulusal askeri planlanma, SSCB dağıldıktan sonra Orta Asya'da ki güvenlik sorunları, tehdit ve güvensizliğin sebepleri, güvensizlik tuzağından çıkış ve aynı zamanda Kazakistan dış politikasında dış etkiler olarak da Rusya, ABD ve Çin üzerinde durulmuştur.
This research has focused on the multi-vector foreign policy of Kazakhstan during its first decade of independence. The research has concentrated upon teh following issues wıthın the context of regional dynamics: security and nuclear disarmamament, national military planning, Central Asia's pressing security challenges in teh post-soviet era, teh causes of insecurity and threat perception, teh search for solutions to insecurity as well as investigating the external effects of Russia, China and the United States had on Kazakh foreign policy.

Description

Keywords

Kazakistan, Nazarbayev, Çok yönlü dış politika, Orta Asya, Güvenlik, Hazar Denizi, Enerji, Kazakhstan, Nazarbayev, Multi-vector foreign policy, Central Asia, Security, Caspian Sea, Energy

Citation

Diyarbakırlıoğlu, K. (2014). Bölgesel dinamikler ekseninde Kazakistan dış politikası 1991-2001. Yayınlanmamış doktora tezi. Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.