Darbe sönümleyici dokuma kumaş tasarımı ve darbe sönümleme özelliklerinin incelenmesi

Loading...
Thumbnail Image

Date

2013

Authors

Eskin, Gökmen

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Günlük hayatımızın birçok alanında tekstil materyalleri kullanmaktayız. Genellikle örtünmek için kullandığımız en yaygın tekstil materyali kumaş formudur. Bu çalışmada günlük hayatta karşılaşabileceğimiz küçük darbelerden korunmak için dokuma kumaşların örgülerini değiştirerek darbe sönümleme yeteneği kazandırılması ve bu yeteneğin ölçümü için test cihazı yapılması amaçlanmaktadır.
We are using textile material in so many areas in our daily life. The most common form of textile materials is fabric form for covering ourself. In this study, we aim to design woven fabrics just changing their patterns to protect from impacts that we face with in daily life and make a test device to measure their impact absorbing properties.

Description

Keywords

Dokuma, Kumaş, Darbe, Sönümleme, Darbe sönümleme test cihazı, Çift katlı dokuma kumaşlar, Woven, Fabric, Impact, Absorbing, Test device for impact absorbing, Double layered woven fabrics

Citation

Eskin, G. (2013). Darbe sönümleyici dokuma kumaş tasarımı ve darbe sönümleme özelliklerinin incelenmesi. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.