Caz müzisyenlerinin gündelik yaşamı: emek ve statü merkezli bir inceleme

Loading...
Thumbnail Image

Date

2019-04-12

Authors

Aydın, Emre

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Bursa Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu tez çalışması, ilk bölümde müzik sosyolojisinin temel tartışmalarını ele alarak kavramsal bir zemin oluşturmayı hedeflemiştir. İkinci bölümde, caz müzisyeninin emek piyasası, toplumsal tabakalaşma ve gündelik yaşam içindeki durumu araştırılırken bu kavramsal çerçevelerden faydalanılmıştır. Yürütülen alan araştırmasında tam katılımcı gözlemcilik ve sohbet tarzı görüşme teknikleri kullanılarak bilgiler toplanmıştır. Müzisyenlerin güvenceli bir hayat sürmekte zorluklarla karşılaştığına ve toplumla ortak bir kültürel paydada buluşarak uyum içinde hareket etmekte zorlandığına dair bulgular sonuç bölümünde detaylı bir şekilde tartışılmıştır.
In this study, the first part is analysing founders of music sociology and seeks for practical theoretical frameworks. The second part seeks for the relation between labour market, social stratification and daily life by using theoretical frameworks analysed in the first part. Participant observations and face to face interviews are conducted to get information. It has been found that musicians are precarious in labour market which may cause sustainability problems in their daily life. Another relevant finding argued in the conclusion part is musicians aren’t sharing common cultural norms.

Description

Keywords

Caz, Jazz, Müzik sosyolojisi, Statü, Emek, Gündelik yaşam, Music sociology, Status, Labour, Daily life

Citation

Aydın, E. (2019). Caz müzisyenlerinin gündelik yaşamı: Emek ve statü merkezli bir inceleme. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Bursa Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.