E" deki kendisine benzer eğriler ve yüzeylerin bir karakterizasyonu

Loading...
Thumbnail Image

Date

2013

Authors

Etemoğlu, Esra

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu çalışmada E" deki kendisine benzer yüzeylerin 1. ve 2. temel form katsayıları yardımıyla bazı sınıflandırmaları verilmiştir. Bu tez 5 bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm giriş bölümüdür. İkinci bölümde çalışmanın ilerideki bölümlerinde kullanılan temel tanım ve kavramlar verilmiştir. Üçüncü bölümde E" deki eğriler ele alınmıştır. Bu bölümde kendisine benzer eğriler ile ilgili temel sonuçlar elde edilmiştir. Dördüncü bölümde 3 E deki yüzeyler ele alınmıştır. Bu bölümde kendisine benzer yüzeyler ile ilgili bazı sonuçlar elde edilmiştir. Beşinci bölümde 4 E deki yüzeyler ele alınmıştır. Bu bölümde kendisine benzer yüzeyler ile ilgili bazı sonuçlar elde edilmiştir.
In this thesis, a characterizations of self similar surfaces in En with the help of coefficients of the first and second fundamental form are given. This thesis consist of five chapters. First chapter is introduction. In the second chapter it is given some basic definitions and theorems which will be use in the other chapters. In the third chapter self similar curves in n-dimensional Euclidean space En are considered. In the fourth chapter self similar surfaces in 3-dimensional Euclidean space E3 are considered. Some of the original results were obtained. In the final chapter self similar surfaces in 4-dimensional Euclidean space E4 are considered. Some of the original results were obtained.

Description

Keywords

Kendisine benzer eğriler, Kendisine benzer yüzeyler, Ortalama eğriliği, 1. frenet eğriliği, Self similar curves, Self similar surfaces, Mean curvature, 1.frenet curvature

Citation

Etemoğlu, E. (2013). E" deki kendisine benzer eğriler ve yüzeylerin bir karakterizasyonu. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.