İş tutucu aparatlar için tasarım algoritması geliştirilmesi

Loading...
Thumbnail Image

Date

1993-09

Authors

Çavuş, İsmail

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu Tez çalışmasında Aparatla ilgili temel bilgiler, Apa­rat Tasarımına yönelik Sistematik bir yöntemin oluşturulması ve bazı çözüm prensiplerinin geliştirilmesi ele alınmıştır. Amaç, Tasarımcıya bir strateji vermek ve sonucun başarılı olmasını sağlamaktır. Bu düşünce çerçevesinde Aparatla ilgili tüm olasılıklar ana batlarıyla incelenmiş olup, Proje ve Dizayn mühendislerinin Tasarım aşamasında takip etmesi gereken yöntemler bir metodoloji içinde sunulmuştur. Ayrıca Endüstride bu konuda takip edilmekte olan sistem ve düşünce yapısında verilerek iki yöntem arasındaki farklar ortaya çıkarılmıştır. Sonuç olarak konuya yönelik bir uygulama yapılmış olup, tespit edilen metodolojinin işlerliği ve neticesi ortaya konul­muştur.
This research is concerned to develope a systematic design algorithm and to present some solution procedures for workholder devices. Main aim is to create a path-tracing algorithm that guides the designer for succesfull implementation.At this frame of reference mainly ali the probabilities are examined. The procedure is methodically represented at the design stage for the project and design engineers.In addition the developed procedure and the existing procedure at the manufacturing industry and the difference betveen two method is given. Fnally.one application was carried out.Usefulness and implementation of methodology which is stated was proved.

Description

Keywords

Algoritmalar, Aparat, Tasarım, Algorithms, Apparatus, Design

Citation

Çavuş, İ. (1993). İş tutucu aparatlar için tasarım algoritması geliştirilmesi. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.