PID kontrol organı katsayılarının otomatik olarak ayarı

Loading...
Thumbnail Image

Date

1995

Authors

Aydın, Tekin

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu çalışmada, PID denetleyici katsayılarının (Oransal kazanç, İntegral zamanı ve Türev zamanı) tespiti amacı İle kullanılmakta olan Zeigler-Nichols basamak cevabı ve frekans cevabı yöntemleri incelenmiştir, bu yöntemleri kullanarak parametrelerini kendi kendine ayarlayan bir sayısal PID denetleyici bilgisayar tabanlı olarak gerçekleştirilmiştir. Denetleyici, ve 2. dereceden İki ayrı elektriksel sistem üzerinde denenmiş ve kendinden ayarlamalı PID denetleyici performansı, aynı sistemler üzerinde oransal denetleyicinin etkisi İle karşılaştırılarak incelenmiştir.
In thls research, Zelgler-Nichols step response and frequency response methods used to determine the PID parameters have been observed. A personal Computer based dlgltal PID controller, tuninig it's parameters by using these methods has been realized and tested on electrical systems of 1, and 2. order. Controller performance has been given in comparlsion wlth a proportional controller's effect on the same systems.

Description

Keywords

PID denetleme, PID control

Citation

Aydın, T. (1995). PID Kontrol organı katsayılarının otomatik olarak ayarı. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.