Kalite güvence sistemi ve otomotiv sektöründen bir uygulama

Loading...
Thumbnail Image

Date

1995

Authors

Astarlıoğlu, Sevim

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Kalite kavramı Toplam Kalite Kontrolü ile birlikte içerik olarak yeni boyutlar kazanmıştır. Kalitenin güvence altına alınabilmesinin yalnızca gerekli muayene işlemleri ile sağlanamayacağı bir gerçektir. İmalatın tamamlanmasını takiben yapılacak kontrol işlemleri yerine , pazarlama , tasarım ve hammadde temini aşamalarından başlamak üzere , satış ve satış sonrası hizmetlerini de kapsayacak bir sürecin her aşamasında uygulanacak kalite sisteminin gerekliliği kendisini hissettirmiştir. Bu tezde, Kalite Güvence Sisteminin temelini teşkil eden Toplam Kalite Kontrol kavramına geniş yer verilmiş ve burdan hareketle ; Otomobil Fabrikasında , montaj atölyesinde kullanılacak bir üretim aracının tasarlanmasından , aracın seri üretimde kalitesini güvence eder bir şekilde işletilmesine kadar geçen sürede yapılan çalışmalar ile ömeklenmiştir.

Description

Keywords

ISO 9000, Kalite güvence sistemi, Quality assurance system, Otomotiv sektörü, Automotive sector, Toplam kalite kontrol, Total quality control

Citation

Astarlıoğlu, S. (1995). Kalite güvence sistemi ve otomotiv sektöründen bir uygulama. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.