Dünya’da ve Türkiye’de biyoyakıtların durumu

Loading...
Thumbnail Image

Date

2015-06-26

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Biyoyakıtlar yenilenebilir, çevre dostu, ülkelerin sosyo-ekonomik gelişimi, kaynak çeşitliliği ve arz güvenliği için önemli, ısı, güç ve alternatif motor yakıtı olarak kullanıma uygun nitelikte alternatif yakıtlardır. Enerji kaynakları içinde en büyük teknik potansiyeline sahip biyokütleden elde edilen sıvı-katı-gaz biyoyakıtların uygulamaları hızla artmaktadır. Bu çalışmada, biyoyakıt teknolojisi kısaca tanıtılmakta, dünya ve ülkemiz için önemli biyoyakıtlar (biyodizel, biyoetanol, biyogaz) potansiyel ve gelecekleri açılarından değerlendirilmektedir.
Biofuels are renewable, environmentally friendly, socio-economic development of the country, an important source of diversification and security of supply for heat, power and alternative fuels are eligible only for use as alternative fuels. Obtained from biomass has the greatest technical potential of energy resources application of gas-liquid-solid biofuels is increasing rapidly. In this study, biofuel technology are introduced briefly important in the World and Turkey biofuels (biodiesel, bioethanol, biogas) are evaluated in terms of potential and future.

Description

Keywords

Biyoyakıtlar, Yenilenebilir enerji kaynakları, Biyoyakıt üretimi, Biyokütle enerjisi, Biofuels, Renewable energy sources, Biofuels production, Biomass energy

Citation

Üstün, G. E. ve Genç, B. (2015). "Dünya’da ve Türkiye’de biyoyakıtların durumu". Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 29(2), 157-164.