Biyoyakıt pillerinde kaktüs bitkisinin elektrolit olarak kullanılması

Loading...
Thumbnail Image

Date

2015-06-26

Authors

Çelik, Yusuf

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Artan çevre kirliliğine çözüm olmak için insanoğlu, alternatif enerji kaynakları kullanımını her geçen arttırmayı amaçlamaktadır. Alternatif enerji kaynaklarından biri de yakıt pili, çevre dostu olması ve yüksek verimlerde çalışabilmesi gibi özellikleriyle ön plana çıkmaktadır. Biyolojik katalizleme ile enerji üreten biyoyakıt pilleri de yakıt pili içerisinde önemli bir yer tutmaktadır. Yapılan bu çalışmada kaktüs bitkisinin biyolojik yapısında değişiklik yapılmadan elektrik enerjisi üretilmiştir. Böylece kaktüs bitkisinden doğrudan elektrik enerjisi üretilmiştir.
Human to be a solution to the increasing environmental pollution, seeks to increase the use of alternative energy sources with each passing. One of the alternative sources of energy in the fuel cell is able to operate at the forefront with features such as an eco-friendly and high efficiency. Biological catalysis with energy producing biofuel cells is also an important place in the fuel cell. In this study, electricity is produced without changes in the biological structure of the cactus plant. Thus, electricity is produced directly from the cactus plant.

Description

Keywords

Biyoyakıt pili, Kaktüs, Elektrik enerjisi, Yenilenebilir enerji, Biofuel cell, Cactus, Electricity energy, Renewable energy

Citation

Çelik, Y. (2015). "Biyoyakıt pillerinde kaktüs bitkisinin elektrolit olarak kullanılması". Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 29(1), 97-105.