Serbest piyasaya geçiş ekonomilerinde gerçekleştirilen reform hareketi ve Türkmenistan örneği

Loading...
Thumbnail Image

Date

2006

Authors

Işık, Abdurrahman

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Sovyetler Birliğinin dağılmasıyla beraber planlı ekonomiden piyasa ekonomisine geçiş yolunda yarış içerisinde olan ülkelerden bazıları geçen on yılın sonunda bitiş çizgisine yaklaştı, diğerleri ise güç bela hareket noktasındaki engelleri aşmak için çabalamaktadırlar. Bazı Orta ve Doğu Avrupa ülkesi ve Baltık Cumhuriyetleri Avrupa Birliğine katılımın eşiğinde bulunurken, Rusya’nın da dâhil olduğu çoğu BDT ülkesi ise düzensiz bir gelişme seyri göstermektedir. İşte bu çalışmanın temel amacını da, geçiş süreci reformları, reformların etkileri ve sonuçlarının Türkmenistan örneği göz önünde bulundurularak anlatımıdır.
The race to transform centrally planned economies into market economies has led, ten years later, to one group of countries approaching the finish line, others languishing at various points along the track, and a few barely off the starting blocks. Some Central and Eastern European economies (CEE) and the Baltics are knocking on the doors of the European Union. But in many economies in the Commonwealth of Independent States (CIS), including Russia, there has been uneven progress and prospects remain murky. So, this study’s main objective, explaining the transition period reforms, it’s effects and results with Turkmenistan example.

Description

Keywords

Ekonomi, Uluslararası ilişkiler, Çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, Economics, International relations, Labour economics and Iindustrial relations

Citation

Işık, A. (2006). Serbest piyasaya geçiş ekonomilerinde gerçekleştirilen reform hareketi ve Türkmenistan örneği. Yayınlanmamış doktora tezi. Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.