Hıristiyan rahibelerin manastır hayatı (Karmelit Tarikatı örneği)

Loading...
Thumbnail Image

Date

2014-09-01

Authors

Ceylanlar, Nagehan Zeynep

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu çalışmada öncelikle Karmelit rahibelerinin manastır hayatı ele alınmıştır. Çalışmamızda günlük pratiklere, ibadete ve maneviyata ağırlık verilmiştir. Ayrıca kontemplatif tekniklere dayanan bu tür hayat tarzının her yönünden bahsedilmeye çalışılmıştır. Ana kaynak olarak Karmelit Tarikatının Kural’ı ve Nizamnamesi tercih edilmiştir. Kural ve Nizamname’de bulunan maddelere göre manastır yaşamı değerlendirilmiş ve rahibelere danışarak derinlemesine incelenmiştir. Araştırmamız esnasında deskriptif bir metot kullanılmıştır. Amacımız manastır hayatını olduğu gibi yansıtmaktır.. Araştırmacı bir süreliğine manastırda yaşamış ve bir rahibe adayını da yakından izleme imkanı yakalamıştır. Çalışmamızı manastırın içinde yürüttüğümüz için rahibelerin mahremiyetine de önem verilmiştir. Bu süreç boyunca manastırdaki günlük programa göre hareket edilmiş, sessizliğe önem verilmiş, zaman zaman da ibadetlere iştirak edilmiştir. Bu yüzden araştırma gözlemlerle ve kişisel deneyimle desteklenmiştir. Bu araştırmada ayrıca Azize Teresa’nın yenilediği geleneğin rolü hakkında bilgi bulunmaktadır.
First of all, this study examines the monastic life of Carmelites nuns. Mostly it focuses on daily religious practices, praying and spirituality. It also tries to mention about all the aspects of this type of life which is based on contemplative techniques. It is preferred to use Rule and Constitutions of the Carmelites Order as a main source. The monastic life was evaluated according to articles which are in the Constitutions and also was observed consulting to nuns. During the study a descriptive method was used. Its aim is to reflect the monastic life as it is. The researcher lived in a monastery for a period and had a opportunity to observe the postulant closely. As she took her study in the monastery, the privacy of nuns was also respected.Through this time it was behaved according to daily programme concerned of silence and sometimes participated in prayings. Therefore, the research is supported with observations and personal experience. The research also provides with some information about the role of the tradition which was renewed by Saint Teresa.

Description

Keywords

Manastır, Manastır hayatı, Hristiyan rahibeler, Karmelitler, Monastery, Monastic life, Christian nuns, Carmelites

Citation

Ceylanlar, N. Z. (2014). Hıristiyan rahibelerin manastır hayatı (Karmelit Tarikatı Örneği). Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.