Bursa ovası yeraltı sulamasında işletme sorunları ve çözüm yolları

Loading...
Thumbnail Image

Date

1999-05-07

Authors

Çiçek, Tülay

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu çalışmada; Bursa Ovası Yeraltı Sulamasına ilişkin izleme ve değerlendirme kavramı ve yönetimi, ülkemiz koşullarında bir sulama projesinin işletme aşamasında izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik göstergeler, konu ile ilgili kaynaklar kapsamında ortaya konulmaya çalışılmıştır. Çalışma kapsamında; su temini, bitki su tüketimi, su dağıtım performansı, bakım onarım çalışmaları, sulama oranı, projenin ekonomik analizi ve sosyal durum incelenmiştir.
In this study, management problems of subsurface irrigation of Bursa Plain and monitoring and evaluation indicators at operational stage of project were tried to find out by means of related literature: Water supply, crop water requirement, water delivery performance, maintenance and rehabilitation works, irrigation ratio, project economical analyses and social situation were investigated in this study context.

Description

Keywords

Sulama, Yer altı sulaması, İşletme sorunları, Irrigation, Subsurface irrigation, Management problems, İzleme ve değerlendirme, Monitoring and evaluation

Citation

Çiçek, T. (1999). Bursa ovası yeraltı sulamasında işletme sorunları ve çözüm yolları. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.