Alt manifoldlarda transversallik şartı ve kesişim teorisi

Loading...
Thumbnail Image

Date

2004-06-10

Authors

Tezgör, Özge

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Üç bölümden oluşan bu çalışmada C00 diferansiyellenebilir manifold teorisi, alt manifoldlar ve sınırlı manifoldlar üzerinde transversallik şartı ve kesişim teorisi konulan incelenmiştir. Birinci bölümde alt manifoldlarda transversallik şartı ve kesişim teorisi ile ilgili alt yapı oluşturacak bilgiler sunulmuştur. Çalışmanın ikinci bölümünde alt manifoldlarda transversallik şartı, sınırlı manifoldlar ve sınırlı manifoldlar üzerinde transversallik şartı kavramları ele alınmıştır. Üçüncü bölümde ise kesişim teorisi, yönlendirilebilirlik ve yönlendirilmiş manifoldlar için kesişim teorisi kavramları ifade edilmiştir.
This consisit of three sections. We consider smooth map and manifold theory, transversality in submanifolds and bounded manifolds, and intersection theory in this thesis. In the first section we give some basic topics which needs for transversality in submanifolds and intersection theory. In the second section, we consider transversality in submanifolds, bounded manifolds and transversality in bounded manifolds. In the third section, we consider intersection theory, orientable manifolds and oriented intersection theory.

Description

Keywords

Alt manifoldlar, C°° diferansiyellenebilirlik, Manifoldlar, Kesişim sayısı, Transversallik, Yönlendirilebilir manifold, Submanifolds, Smooth map, Manifolds, Intersection numbers, Transversality, Orientable manifold

Citation

Tezgör, Ö. (2004). Alt manifoldlarda transversallik şartı ve kesişim teorisi. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.