% 100 pamuklu dokuma kumaşlar ile takviyeli bazı yapıların mekanik özelliklerinin incelenmesi

Loading...
Thumbnail Image

Date

2010

Authors

Moustafa, Seçil Esra

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Yapılan bu çalışmada, günlük hayatta sıkça kullandığımız iki malzeme bir araya getirilerek kompozit yapı elde edilmiştir. Bu malzemelerden biri tekstil malzemesi olan %100 pamuk dokuma kumaş, bir diğeri ise yine selülozik esaslı olan kağıttır. Kolay elde edilebilen ve ucuz malzemelerle yeni bir malzeme özelliği elde edebilmek için kağıt ve kumaş çeşitleri bir araya getirilerek tabakalı kompozit yapılar oluşturulmuştur. Bu kompozit malzemelere çekme testi uygulanarak çıkan değerlere ve eğrilere göre malzeme özellikleri yorumlanmıştır.
In this study, the aim was to use daily materials such as fabric and paper together like a composite material. The fabric that used is 100% cotton woven fabric and paper is also cellulose based material. Fabric and paper are the components of laminated composite and considered that, they are also cheap and avaliable everytime materials.That composite material is tested on a tensile testing machine and qualified its force-elongation values are discussed.

Description

Keywords

Kompozit, Kumaş, Kağıt, Selüloz, Tabakalı kompozitler, Composite, Fabric, Paper, Cellulose, Laminated composites

Citation

Moustafa, S. E. (2008). % 100 pamuklu dokuma kumaşlar ile takviyeli bazı yapıların mekanik özelliklerinin incelenmesi. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.