Hidrostatik tahrikli, çok amaçlı havaalanı yer hizmet aracı tasarımı ve prototip imalatı

Loading...
Thumbnail Image

Date

2012-05-23

Authors

Altan, Burak

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu çalışmada; havaalanları yer hizmetlerinde kullanılan merdiven aracının bilgisayar destekli tasarımı ve analizinin ardından imalatı hedeflenmiştir. Oldukça uzun bir süreç olan bu çalışmada metodik Konstrüksiyon çalışma prensibi benimsenerek eş zamanlı mühendislik yaklaşımları kullanılmıştır.Merdiveni nakleden araç olarak genelde standart kamyon veya kamyonetler kullanılmaktadır. Bu çalışmada merdiven nakil aracının hidrostatik tahrik ile çalıştırılmasına karar verilmiş olup tüm aracın tasarımı proje çerçevesinde gerçekleştirilmiştir. Tasarımlar sonlu elemanlar analizleri ile doğrulandıktan sonra aracın imalatı gerçekleştirilmiştir. İmalatın ardından aracın standart ve şartnameler uygunluğu için de denemeler yapılmıştır. Araç başarı ile kullanıma uygun hale getirilmiştir.Bu çalışma; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı SANTEZ Programı tarafından 00575.STZ.2010-1 kodu ile desteklenmiştir. Aracın tasarımı, imalatı ve denemeleri de projenin paydaşı olan LT Endüstriyel Sistemler San. ve Dış. Tic. Ltd. Şti.'nde gerçekleştirilmiştir.
In this study; it target that manufacture the passengers steps truck after design and analysis with computer programs. The Study that it took long term; concurrent engineering approach used with to be accepted methodical design methods.Standard truck or pickups usually uses for transport the steps. It has been decided in this study that passenger steps truck running with hydrostatic drive and the whole design carried out within the project. After designs confirmed with FEM results, the vehicle has been manufactured. After manufacturing, vehicle tested for specification compliance. Vehicle is optimized for use successfully.This study is supported by science, industry and technology government department with SANTEZ program which code is 00575.STZ.2010-1. Passenger steps truck's design, production and essay actualized by LT Endüstriyel Sistemler San. and Dış. Tic. Ltd. Şti that is project's shareholder.

Description

Keywords

Tasarım, Havaalanı merdiven aracı, Analiz, İmalat, Eş zamanlı mühendislik, Hidrostatik tahrik, Design, Airport passenger steps truck, Analyse, Production, Concurrent engineering, Hydrostatic drive

Citation

Altan, B. (2012). Hidrostatik tahrikli, çok amaçlı havaalanı yer hizmet aracı tasarımı ve prototip imalatı. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.