Gemlik- Umurbey bölgesinde dolaşım sistemi hastalıklarının prevalansı üzerine belirleyici bir çalışma

Loading...
Thumbnail Image

Date

1987

Authors

Yiğit, Şule

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Gemlik Eğitim Araştırma Sağlık Grup Başkanlığına bağlı Umurbey Sağlık Ocağı bölgesinde araştırmayı kabul eden 143 erişkinde kalp-damar hastalıkları prevalansı , DS(standartlarına göre prospektif olarak araştırılmıştır. Sonuçta yakınmalar, klinik ve laboratuvar muayeneler/e hipertansiyon ve organik kalp hastalıkları oldukça yüksek düzeyde bulunmuştur. Özellikle hipertansiyon, bölgede daha yaygın olarak araştırılması gereken bir sağlık sorunu olarak gözlenmiştir.
The prevalence of cardiovascular diseases were investigated on 143 adults who accepted to join the study in Gemlik Training Research Health Area. In this study WHO standards and prospective methods are used. At the end o f the study we found that the rates o f cardiovascular diseases are one of the important public health problems o f the area and further studies are necessary.

Description

Keywords

Gemlik- Umurbey, Dolaşım sistemi hastalıkları, Prevalansı, A decisive study on

Citation

Gülesen, Ö. vd. (1987). ''Gemlik- Umurbey bölgesinde dolaşım sistemi hastalıklarının prevalansı üzerine belirleyici bir çalışma ''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 14(2), 89-98.