Ventriküler ekstrasistollerin tedavisinde propafenon'un etkinliği ve tolerabilitesi (klinik ve elektrokardiyografik araştırma)

Loading...
Thumbnail Image

Date

1993

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Günümüzde ani ölüm nedenleri arasında kalp damar hastalıkları başta gelmektedir. Ani ölümlerinde % 80'inde etyolojik nedenin aritmiler oldugu bilinmektedir. Propafenon 1C grubunda olan yeni bir antiaritmik ilaçtır. Çalışmamızda değişik etyolojili 25 aritmili hastada klinik ve elektrokardiyografik bulgular izlenerek, propafenone un etkinliği, tolerability araştırılmıştır. İskemik kalp hastalıkları başta olmak üzere propafenon un ventriküler aritmilerde % 92 başarılı ve çok iyi tolere edilebilen bir antiaritmik olduğu kanısına varılmıştır.
Cardiovascular disease is one of the leading cause of sudden death in our day. It has been known that the etiologic cause was arrhythmias in 80 % of sudden deaths . Propafenor. is a new antiarrhythmic drug which is from 1C group. In our study, by monitoring clinical and electrocardiographic findings we investigated the effectiveness and tolerability of propafenone in 25 patients. We concluded that propafenone is an antiarrhythmic drug with very well tolerability and high effectiveness in ischemic heart disease, especially in ventricular arrhythmias with % 92 success rate.

Description

Keywords

Ventriküler ekstrasistoller, Propafenon, Tolerabilite, Ventrikuler extrasistol, Propafenon

Citation

Cordan, J. ve Sakar, M. (1993). ''Ventriküler ekstrasistollerin tedavisinde propafenon'un etkinliği ve tolerabilitesi (klinik ve elektrokardiyografik araştırma)''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 20(1), 17-21.